2010. szeptember 21., kedd

Csirkemájas mexikói-zöldséges ragu tésztával.




Ma megint egy gyorsan elkészíthető ebédet sikerült a tányérunkra varázsolni. Reggel még fogalmam nem volt mit is főzzek(ez a tipikus reggeli fejtörés, és hogy mi is legyen az ebéd kérdésre a válasz, "amit főzöl":)))) Mindenképpen valami tésztás ételre gondoltam, majd a hűtő szemrevételezése után már össze is állt a kép. Csirkemájas-zöldséges-tejszínes ragu tésztával. Az elkészítés sem vett igénybe sokkal több időt, mert kb. fél óra alatt elkészült és már tálaltam is. Ezért is szeretem az ilyen, és ehhez hasonló tésztaételeket, mert nemcsak gyorsan készen vannak, hanem még finomak is, és főleg laktatóak. Mindenkinek bátran merem ajánlani, akinek igen rövid idő áll a rendelkezésére a főzéshez, biztosan sikere lesz vele.







Hozzávalók:

4-5 db csirkemáj (v. pulykamáj, kacsamáj)
1 cs mexikói zöldségkeverék(450 g-os)
2-3 dl tejszín
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

1 tk ételízesítő
szerecsendió
majoranna
őrölt fehér bors
3 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
25 dkg masni tészta(v. ízlés szerinti)



Azzal kell kezdeni a főzést, hogy feltenni a tészta főzéshez a vizet forrni.

Ezután a mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba önteni, megszórni egy nagyobb csipet sóval, és a mikróba puhára párolni. (közben többször megkeverni)


A májat megtisztítani a hártyáktól, majd megmosni, és ízlés szerint kisebb darabokra vágni.

A vöröshagymát apróra felvágni, majd egy serpenyőbe vajat hevíteni és elkezdeni párolni.

Amikor már kezd üveges lenni, hozzányomni a fokhagymát, és pár pillanatig együtt párolni.

Ezután hozzáadni a feldarabolt csirkemájat, jól összekeverni, felönteni a tejszínnel, ízlés szerint fűszerezni, addig főzni, míg a máj elkészül.

Ezután a megpárolódott a zöldséget is a májhoz önteni, és még pár percig együtt főzni.

Ameddig a ragu készül, kilehet főzni a tésztát is, majd hideg vízzel leöblíteni, alaposan lecsepegtetni.

Egy edénybe 1 ek olajat önteni, felhevíteni, majd hozzáadni a lecsepegtetett tésztát, és kicsit összemelegíteni.

Tálaláskor tányérra szedni a tésztát, rákanalazni a ragut, majd ízlés szerinti reszelt sajttal megszórni, és úgy kínálni.

10 megjegyzés:

  1. Hű nagyon tuti ez a recept, de a fénykép is nagyon tetszetős

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik, szeretem az ilyen gyors, tésztás ételeket!

    VálaszTörlés
  3. Szemirámisz!
    A szomszédasszonyom letesztelte, neki is nagyon ízlett.:)

    VálaszTörlés
  4. Ma ezt készítettem ebédre.A családom megnyalta a 10 ujját.Köszönet érte.

    VálaszTörlés
  5. nyanyu!
    Én köszönöm, hogy megírtad,nagyon jólesik a dicséreted. Egészségére az egész családodnak!!!:)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Gizi! Köszönöm a receptet. Vacsorára készítettem el, tejszín helyett, tejfölt használtam és mexikói zöldségek sem voltak itthon, úgyhogy brokkolis, répás, gombás lett a köret. Finom lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves transporter! Nagyon örülök hogy ízlett ez az egyszerű tészta. Sokszor én is tejfölt használok tejszín helyett,és ízre azzal is finom, és a zöldségek is ízlés szerint változhatnak egy-egy receptnél. Köszönöm, hogy a receptemet választottad.

      Törlés