2010. szeptember 26., vasárnap

Tökfesztivál-Rácalmás-Gasztronómia.


Tegnap ellátogattunk Rácalmásra, az idén már VII. alkalommal megrendezett Tökfesztiválra. A házak előtt megtekinthető ötletes kis kompozíciók után, melyeken nagyon jól szórakoztunk (részletesebben beszámoló itt található meg) következett a különböző remek ételek és egyéb finomságok feltérképezése és kóstolása. Természetesen mindent képtelenség lett volna végigkóstolni, pedig az illatoktól teljesen elaléltam.:)) Legalább a fényképezőgéppel megörökítettem egy-két finomságot és így szeretnék kedvet csinálni a jövőévi fesztiválra való ellátogatáshoz. Természetesen azért a TÖK állt a középpontba, és különböző belőle készült terméket meglehetett vásárolni. Hoztunk haza pl. aszalt gyümölcsből és magvakból készített nyalánkságot, és állítom azok is nagyon finomak voltak. Most pedig egy kis képes beszámoló következik, és csakis a fogyókúrázóknak nem ajánlott a megtekintése.:))















13 megjegyzés:

  1. Andi!
    Tavaly a disznótoros képeidnél én is az voltam. :))) Sajnos mára nagyon rossz idő lett, pedig szívesen mentünk volna megint.:(

    VálaszTörlés
  2. Csak ismételni tudom Andit!!!!
    :(:(!!!!:):):):)

    VálaszTörlés
  3. Azta!!!! De jó! Én is akarok menni legközelebb!

    VálaszTörlés
  4. De jóóóóó, irigy én is
    Nem is esett az eső, mert mi ki sem tudtunk mozdulni

    VálaszTörlés
  5. Melli!
    Jövőre szeretettel meghívlak vendégségbe és akkor együtt megyünk.:)

    VálaszTörlés
  6. Dia!
    Minden évben megrendezik és eszméletlen jó!!!! Az országból mindenhonnan jönnek. Rácalmáson sokszor vannak programok és mind nagyon sikeres, remekül megszerveznek mindent.

    VálaszTörlés
  7. Bianka!
    Szombaton voltunk és remek idő volt, sütött a nap és nekem pl. melegem volt. Tegnap itt is esett egyfolytába, mi sem mozdultunk ki.

    VálaszTörlés
  8. De jó :D Épp reggel néztem a cikket a hírlapban, nem is tudtam, hogy ez most volt. Mi szombaton a lecsófesztiválra ugrottunk ki kicsit a thai masszázs után, az is jó volt, illatok ott is voltak ezerrel :D

    VálaszTörlés
  9. Araniel!
    Mi is készültünk oda is, csak sajnos közben elromlott az idő. Jövőre remélem mindkettőt sikerül végigjárni. A masszás nekem is jól jött volna, most kicsit nagyon irigy vagyok.:))

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó,minden évben ott vagyunk.Tavaly szerepelt a népdalkőrünk is.

    VálaszTörlés
  11. Kedves Gizi!

    Nagyon örülök a gloggodnak és annak a sok dicsérő beírásnak.
    A VIII. Rácalmási Tökfesztivál időpontja: 2011. szeptember 30-október 2-ig.
    Nagyon reméljük, hogy jó idő lesz és minden látogatónk jókedvűen és elégedetten, élményekben gazdagon távozik.
    A fesztivál minősítők a fesztiválunkat Kiváló Fesztiválnak minősítették.

    Írtátok, hogy Rácalmáson több műsor is van. Hadd hívjam fel a figyelmeteket a 2011. május 7-én rendezendő Almavirág Fesztiválra. Jelszó: család-egészség- sport. Úgy gondolom érdemes ide is ellátogatni. Igaz ez egy kisebb fesztivál, de nagyon családias, lehet hozni a bográcsot is. Sok orvosi vizsgálat lesz ingyen, aki szereti a nordic walking menetelést annak ott a helye, mert lesz országos találkozó is. Nézzétek meg a www.faluvedok.hu honlapot a részletekért.
    Szalai Ili 06-20-9561-564

    VálaszTörlés
  12. Kedves Gizi!

    Kérem, ha lehet hívjon fel 20-9561-564-es telefonon. Előre is köszönöm
    Szalai Árpádné Ili

    VálaszTörlés