2010. szeptember 29., szerda

Megint boci tarkát sütöttem.


A napokban Szemirámisz tett fel kérdést ezzel a süteménnyel kapcsolatba, mivel megtetszett neki a recept, és ő is megsütötte. Szerinte nem lett 100%-os. Gyorsan visszakerestem a receptet, de mivel már elég régen sütöttem, bevallom fogalmam nem volt hogyan is készült nálam. Csak nem hagyott nyugodni, hogy mi lehet a gond, így gyorsan megsütöttem, és most újra közzé teszem. Az előző bejegyzésnél látni a képeken hogy a túró szépen a sütemény tetején marad, na ezt most megcáfolván, szépen leült a tészta aljára. Ettől a kis szépséghibától eltekintve viszont a tészta pillekönnyű, és a túró is nagyon finom volt benne. Gyorsan megsüthető és akár egy kiadós leves mellé is feltálalható. Én finom habos kakaóval szeretem nagyon.:))




Tészta hozzávalói, 22 x 32 cm-es tepsihez:

4 db tojás
15 ek olaj
15 ek liszt
15 csapot ek porcukor
1 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna
2 ek kakaó
1 cs vaníliás cukor
2,5 dl tej

Robotgéppel elkezdeni keverni a tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Ezután keverés közben óvatosan belecsorgatni az olajat. Tovább keverni és kanalanként hozzáadni a sütőporral és szódabikarbónával összekevert lisztet. Ezután keverés közben belecsorgatni a tejet és addig keverni hogy sima állagú legyen. Végül hozzáadni a kakaót és így is jól összekeverni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként óvatosan a masszához keverni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát.

Túrókrém:

25 dk túró
porcukor
2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 db tojás
1-2 ek búzadara

A túrót jól kikeverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a tojással.
Attól függően, hogy mennyire lett folyós az állaga, 1 vagy 2 ek búzadarát keverni hozzá. Inkább kicsit folyósabb maradjon a túró, akkor talán nem ül le ennyire a tészta aljára)
Ezt a túrókrémet a tészta tetejére csepegtetni.(mindenhova kerüljön belőle)

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30-35 percig sütni. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyni kihűlni, majd ízlés szerint felszeletelni és porcukorral megszórni a tetejét.

12 megjegyzés:

  1. Gizi, nagyon rendes vagy, hogy miattam újrasütötted!Egy kicsit ég is a fejem miatta, mert biztos én bénáztam el rajta valamit, hogy olyan lapos lett az eredeti adag.
    Biztos meg fogom próbálni én is mégegyszer, mert az íze nekünk is nagyon tetszett!

    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Ez nem lehet igaz! Pont ma sütöttem én is megint, hoztam a dolgozóba, mert a kollégám imádja.
    Nagyon szép lett a sütid! :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta. Ki kell majd próbálnom, mert sok jót hallottam róla. Jó a fejléced :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett a tiéd is, és tényleg isteni finom süti!
    MI is már régóta sütjük a boci szeletet, a gyerekek nagyon imádják!

    VálaszTörlés
  5. Micsoda új kép, micsoda finom süti!:-))

    VálaszTörlés
  6. szemirámisz!
    Dehogy bénáztál el te semmit, szerintem szép volt a tied is. Már régen sütöttem, úgyhogy most nagyon jólesett, finom lett. Próbáld ki így a receptet, meglátod még jobban ízleni fog nektek is. :)

    VálaszTörlés
  7. Ami!
    Köszönöm, de még a végén elbízom magam, ha ilyeneket írsz.(pirulok):))

    VálaszTörlés
  8. TeaMami!
    Köszönöm. Pedig össze sem beszéltünk, de ezek szerint egyezik az ízlésünk.:))

    VálaszTörlés
  9. Bianka!
    Ne halogassad sokáig, meglátod milyen egyszerű és nagyon finom sütemény.

    Köszönöm, sokat válogattam a fejlécek között, de ezt találtam a legjobbnak.:)

    VálaszTörlés
  10. Liza!
    köszönöm. Én finom kakaóval szeretem nagyon, és nem csodálom hogy a gyerekek imádják nálatok.:)

    VálaszTörlés
  11. Andi/cuki!
    Köszi!! Már kellett egy kis változtatás, remélem másnak is tetszik majd. A tied mindig megújul és elalélok a sütijeid láttán.:))

    VálaszTörlés