2010. szeptember 7., kedd

Füge-sajt, cukkini-sajt és bacon.Ezeket a finom falatkákat, még akkor készítettem amikor hazaértünk a nyaralásból. A kintről hozott fügét, és a Pag-szigeten vásárolt sajtot használtam az elkészítéséhez. A cukkini természetesen a saját kertemben termett. Ettől függetlenül, a hazánkban termő füge, és egy ízlés szerinti finom sajt, felhasználásával is elkészíthető. A fügés változatban az édes gyümölcs, az enyhén sós sajt, és bacon remekül kiegészítik egymást. Aki ezt az ízvilágot kedveli, bátran merem ajánlani az elkészítését. A cukkinis változat is finom volt, de én mégis inkább az előző, édes változatot kóstolgattam szívesebben.:))A sajtot szép vékonyra felszeletelni, majd ráhelyezni a baconre. Végül rátenni a fügét, körbecsavarni és egy fogpiszkálóval átszúrni.(így nem nyílik szét sütés közben)
Egy tepsibe sütőpapírt tenni, majd egymásmellé helyezni a kis tekercseket.

A cukkinit és a sajtot, szép vékonyra felszeletelni. A baconre ráhelyezni a cukkinit, majd a sajtot és felcsavarni. Fogpiszkálóval átszúrni, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Szintén sütőpapírral bélelt tepsibe, egymásmellé helyezni a kis tekercseket.

Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.

Langyosan tálalni. Lehet mellé ízlés szerinti köretet készíteni, pl. rizst, krumplipürét....

10 megjegyzés:

 1. Édes és sós együtt: tuttttttti kombináció!

  VálaszTörlés
 2. Jujj de guszta. Nem is gondoltam még a fügére ilyen változatban.

  VálaszTörlés
 3. Kriszta!
  Köszönöm hogy benéztél.Nagyon finom volt, csakis ajánlani tudom.:)

  VálaszTörlés
 4. Viki!
  Mivel egyezik az ízlésünk én is csak ezt tudom mondani. Isteni finom volt.:)

  VálaszTörlés
 5. Bianka!
  Köszönöm!!! Izgi, de fincsi.:))

  VálaszTörlés
 6. Araniel!
  Köszönöm!!! Pedig a fügét sokféleképpen ellehet készíteni. Nem fogod elhinni, de a barátnőmnek rengeteg van és ő még semmit nem készített belőle. A fügelekvár hallatán, csak nézett, elképzelni sem tudja milyen lehet, így jövő nyáron lekvárt főzök neki a nyaralás alatt.:)

  VálaszTörlés