2010. január 14., csütörtök

Zöldséges-tejfölös csirkezúza.




Tegnap este még teljesen tanácstalan voltam, mit is főzzek ma, aztán eszembe jutott, hogy a fagyasztóba van egy csomag csirkezúza. A zúzával együtt elővettem egy csomag zöldségkeveréket, majd miután mindegyik felengedett hozzá is láttam a főzéshez. Persze, ha frissen vásároljuk meg a zúzát, nem kell várakoznunk arra hogy teljesen felengedjen... Tejföllel és fűszerekkel megbolondítva, valamint főtt tésztával, remek ebéd kerekedett.

 
Hozzávalók:

50 dkg csirkezúza (v. pulyka, kacsa)
50 dkg mexikói zöldség keverék
1 db vöröshagyma
2 dl tejföl

1tk ételízesítő
csipetnyi szerecsendió
majoránna (ízlés szerint)
őrölt fehér bors
2 ek étolaj


A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

 Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor már kellően megpárolódott a hagyma, adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, majd pirítsuk kifehéredésig.

Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel, és öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd főzzük a zúzát majdnem készre.

Amikor a zúza már majdnem teljesen puhára főtt, adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és a tejfölt, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük készre.

Ameddig a zöldséges zúza készül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

Én enyhén sós vízben kifőztem a tésztát, majd leszűrtem, és egy kevés olajon megfuttattam, majd azzal tálaltam.


5 megjegyzés:

  1. Nálunk csak én szeretem a zuzát, ezért ne is veszek. De ebből most nagyon ennék...

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is csak én eszem meg, de én imádom. Nagyon jó a fűszerezése.....

    VálaszTörlés
  3. Kiskukta!
    Szívesen küldök egy adagot neked!!! Így zöldségesen nálunk is csak én ettem meg, apa gombásan kérte.:)

    VálaszTörlés
  4. Andi!
    Köszönöm, és neked is postázok egy tányérral belőle!!:)

    VálaszTörlés
  5. Bükkszentkeresztről Gyuri bácsi a füves ember és Dr.Dávid Tamás
    professzor, a Magyarok Házából ill.Lébényből üzeni tisztelettel:
    Emberek!
    Ébresztő!!
    Gyógyítható a rák!!!
    Mindig is gyógyítható volt!

    Immunrendszer gyors tuningolásával, macskakarom és más
    gyógynövényekkel, vitaminokkal, vörös szőlőmaggal, más
    antioxidánsokkal, kezdeti stádiumban tökéletesen GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!
    Megelőzésre, az immunrendszer erősítésére törekedjetek!!!
    Első legyen a méregtelenítés, béltisztítás, és a savtalanítás!!!
    Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium, szelén, fagyöngy, vérehulló
    fecskefű+körömvirág, gyermekláncfű, tengerialgák, citrom,
    ginkobiloba, máriatövis mag, a fent említett macskakarom, vörös szőlő
    magja, töményen, stb.
    Minden féle-fajta és színű zöldség, gyümölcs fogyasztása korlátlan mennyiségben!
    A hús, és a stressz savasít! A zöldségek, gyümölcsök, a nevetés, lúgosít!
    A lelki okokat is figyelembe kell venni, mint pl.: szeretet,
    önszeretet fontossága, kimászni az érzelmi traumából, akarni megoldani
    a problémát, és erősen hinni a gyógyulásban!!!
    Egyéb terápiák minden betegség ellen:
    - pozitív gondolkodás, derű, vidámság
    - légzésterápia
    - reflexzóna masszázs
    - mozgás
    és még sok más!

    Lehet választani a gyógymódok között!
    Tehát van megoldás, csak jó helyen kell keresni!
    És ez minden betegségre vonatkozik!

    A szintetikus gyógyszerek az immunrendszer halálos ellenségei!!!
    Amit a kemóval csinálnak, az pusztítás!!! Pont legyengíti az immunrendszert!!!

    Az "Orvostudomány a feje tetején" c. könyv szépen elmagyarázza a rák
    természetét.
    Egyéb irodalom is segítségre lehet, csak keresni kell.
    Leginkább természetgyógyász területen keressétek!

    Pl.: Váradi Tibor: Népbetegségek I.;
    Mária Treben: Gyógyteák, stb.

    Rivaldafény Szerkesztés

    VálaszTörlés