![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj20Px4JcYal61zUwAUMFz9iRgHSeHDGcAXkeoKuRHk8h1P5u2gZuUPtoj2spXAA9Z2D_Up9OzZT7RUiaaNi5PBZN_sHK0tLYXKXm8n8whmMxMUUKc8EaHL8bkZNc1q5DPqd5bLxEIN52a/s320/503..jpg)
Ma megsütöttem a kinyomós keksz kakaós változatát, amit az előzőekben már megígértem. Most is remekül működött a kinyomó, és minden darab szépen a tepsin landolt. Az eredeti recepten is csak kisebb változtatásra volt szükség, mivel most kakaó került a tésztájába. Nagyon finom lett, igaz más ízesítést nem is tettem bele, mert a kakaós ízt szerettem volna kihangsúlyozni. Nyugodtan merem ajánlani mindenkinek, ebben a változatban sem fog csalódni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglYLKIadLal0TapPtvPsXEZd48ywktDQzHi3n2V-2NUL7Td9D_VRk2ZxV_HNiqpyk0tr8z3WRLVdFBewjsGXTcbYEIh8lpTjJGT_GPE1T1CixtfdldCvv9e6JAXSaO7WCuMFb-Jg5b7nsA/s320/504..jpg)
18 dk liszt
2 dk kakaó
12,5 dk margarin(Ráma)
12 dk porcukor
25 gramm étkezési keményítő
1 tojás sárgája
1 kk sütőpor
1 cs vaníliás cukor
4 ek tej
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a kakaót, a cukrot, a keményítőt és a sütőport. Jól összekeverni, majd hozzáadni a tojás sárgáját és a tejet. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, és 30 percre a hűtőbe tenni piheni.
A hűtőből kivéve, a tésztából lecsípni egy darabot, majd a tenyerünk között kicsit megsodorni(mintha nudlit készítenénk). Ezt a tésztát belehelyezni a kinyomóba, majd egy párat nyomni rajta, hogy a tészta közül kimenjen a levegő, és a végén megjelenjen a tészta.
Egy tepsire rátenni úgy a kinyomót hogy ne maradjon rés közöttük. Megnyomni , majd kicsit oldalra mozdítva szépen leemelni.
A tepsit nem szabad bezsírozni, sem pedig sütőpapírt tenni rá, mert akkor nem fog odaragadni a tészta.
Előmelegített sütőben, közepes lángon párperc alatt készre sütni.(én légkeverésnél 150 fokon sütöttem)
Ha kisült, rácsra szedni és kihűteni. Jól záródó dobozba tenni, és úgy tárolni. A kekszek még puhulni fognak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése