2010. január 14., csütörtök

Zöldséges-tejfölös zúza


Tegnap este még teljesen tanácstalan voltam, mit is főzzek ma. Aztán a fagyasztóba való keresgélés közben a kezembe került egy csomag pulyka zúza. Már meg is volt az alap, csak azt kellett kitalálnom, hogyan is készítsem el. És ekkor került a látószögembe a mexikói zöldség. Húrrá gondoltam, mivel minden hozzávalót szeretünk, így rossz nem lehet a végeredmény. És valóban, tejföllel kicsit megbolondítva, igen finom ebéd került a tányérunkra. Csirke zúzával is elkészíthető, és az eredmény szerintem ugyan ilyen finom lesz. Én kagyló tésztával tálaltam.

50 dk zúza(pulyka, csirke)
50 dk mexikói zöldség keverék
1 db vöröshagyma
2 dl tejföl

ételízesítő
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
őrölt fehér bors
olíva olaj

A zúzát apróbb darabokra vágni. A hagymát felkockázni, és az olajon elkezdeni párolni. Közben hozzá adni a zúzát, ízlés szerint fűszerezni és pár percig még így hagyni párolódni. Ezután felönteni annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Félpuhára főzni. Ekkor beletenni a mexikói zöldséget, és ha kell még utána fűszerezni. Puhára főzni. Ha már teljesen megpuhult, hozzá adni a tejfölt, jól kiforralni és még pár percig így együtt főzni.

Közben enyhén sós vízbe kifőzni a tésztát, leszűrni és egy pici olajon átfuttatni.
Tálaláskor a tésztát tányérra szedni, majd a tetejére halmozni a zöldséges zúzát.



5 megjegyzés:

  1. Nálunk csak én szeretem a zuzát, ezért ne is veszek. De ebből most nagyon ennék...

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is csak én eszem meg, de én imádom. Nagyon jó a fűszerezése.....

    VálaszTörlés
  3. Kiskukta!
    Szívesen küldök egy adagot neked!!! Így zöldségesen nálunk is csak én ettem meg, apa gombásan kérte.:)

    VálaszTörlés
  4. Andi!
    Köszönöm, és neked is postázok egy tányérral belőle!!:)

    VálaszTörlés
  5. Bükkszentkeresztről Gyuri bácsi a füves ember és Dr.Dávid Tamás
    professzor, a Magyarok Házából ill.Lébényből üzeni tisztelettel:
    Emberek!
    Ébresztő!!
    Gyógyítható a rák!!!
    Mindig is gyógyítható volt!

    Immunrendszer gyors tuningolásával, macskakarom és más
    gyógynövényekkel, vitaminokkal, vörös szőlőmaggal, más
    antioxidánsokkal, kezdeti stádiumban tökéletesen GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!
    Megelőzésre, az immunrendszer erősítésére törekedjetek!!!
    Első legyen a méregtelenítés, béltisztítás, és a savtalanítás!!!
    Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium, szelén, fagyöngy, vérehulló
    fecskefű+körömvirág, gyermekláncfű, tengerialgák, citrom,
    ginkobiloba, máriatövis mag, a fent említett macskakarom, vörös szőlő
    magja, töményen, stb.
    Minden féle-fajta és színű zöldség, gyümölcs fogyasztása korlátlan mennyiségben!
    A hús, és a stressz savasít! A zöldségek, gyümölcsök, a nevetés, lúgosít!
    A lelki okokat is figyelembe kell venni, mint pl.: szeretet,
    önszeretet fontossága, kimászni az érzelmi traumából, akarni megoldani
    a problémát, és erősen hinni a gyógyulásban!!!
    Egyéb terápiák minden betegség ellen:
    - pozitív gondolkodás, derű, vidámság
    - légzésterápia
    - reflexzóna masszázs
    - mozgás
    és még sok más!

    Lehet választani a gyógymódok között!
    Tehát van megoldás, csak jó helyen kell keresni!
    És ez minden betegségre vonatkozik!

    A szintetikus gyógyszerek az immunrendszer halálos ellenségei!!!
    Amit a kemóval csinálnak, az pusztítás!!! Pont legyengíti az immunrendszert!!!

    Az "Orvostudomány a feje tetején" c. könyv szépen elmagyarázza a rák
    természetét.
    Egyéb irodalom is segítségre lehet, csak keresni kell.
    Leginkább természetgyógyász területen keressétek!

    Pl.: Váradi Tibor: Népbetegségek I.;
    Mária Treben: Gyógyteák, stb.

    Rivaldafény Szerkesztés

    VálaszTörlés