2009. augusztus 4., kedd

Sült krumpli zöldségekkel



A receptet tegnap a TV Paprika adásában láttam. Arról volt szó a műsorban, hogy vannak gyerekek aki semmiképen nem akarják megenni a zöldségfélét. Erre adtak különböző ötleteket a szülőknek. Nagyon megtetszett ez a recept, igaz már nem vagyok gyerek, sőt....... De azért elkészítettem és nagyon finom lett. A műsorban is megették a gyerekek, a szülők nagy örömére, melyen én a kóstolás után egy cseppet sem csodálkozom.


50 dkg krumpli
2 db paprika
10 dkg sajt
20 dkg vegyes zöldség
bacon szalonna

étel ízesítő
szerecsendió
őrölt bors
margarin

A tepsit jól kikenni margarinnal, majd vékonyra szeletelt krumplival kirakni, megszórni a fűszerekkel. Ezután rászeletelni a paprikát(én 1db sárgát, és 1db pirosat tettem) és ráreszelni a sajtot. Tetejére tenni a vegyes zöldséget, és kicsit megsózni. Majd egymásmellé ráhelyezni a bacon szalonna szeleteket. Végezetül a megmaradt krumplit szintén vékonyra szeletelve, a tetejére tenni. Ízlés szerint fűszerezni.
Előmelegített sütőben közepes lángon, szép pirosra sütni. (kb.1 óra alatt készül el)

3 megjegyzés:

  1. Remekül néz ki, igazán gusztusos. Nálunk is jó lenne kedvcsinálónak a zöldségekhez. Egyenlőre még a baconszalonna nagyobb sikert arat ... :-))

    VálaszTörlés
  2. Bármit mond is a TV Paprika, az én gyermekem biztos nem enné meg! Kilóméterekröl kiszagolja a zöldséget és akkor vége mindennek! :))
    Pedig szuper kaja! :)

    VálaszTörlés
  3. Látom azok a kis lurkók is inkább kerülik a zöldséget, de idővel ez biztosan megváltozik majd. Nekem nagyon ízlett!!!

    VálaszTörlés