2009. augusztus 23., vasárnap

Paradicsom lé télre


Felkerültek a polcra a paradicsomos üvegek, és ezzel véget ért számomra a téli befőzések ideje. Még igaz rengeteg paradicsomom van, de már nincs időm a nyaralás előtt befőzni, és mire hazaérünk, már szerintem leérik. Nem egy különlegesség a befőzése, de én leírom hogyan készítettem el.

Paradicsom
vöröshagyma
zeller zöld

A paradicsomot feldaraboltam, és a mennyiségtől függően 3-4 db vöröshagymát is daraboltam hozzá. Került bele még egy csokor zeller zöld is. Majd lassú tűzön addig főztem amíg kezdett teljesen pépesedni. Ekkor levettem és kiszedtem belőle a zeller zöldet, amit csak az íze miatt főztem bele.Majd következett a passzírozás, és a már lé paradicsomot egy fazékba tettem és újra a tűzre került ahol jól kiforraltam, és üvegekbe mertem. A tetejére szalicilt szórtam és celofánnal lefedtem. Végül száraz dunsztba tettem, és ott hagytam teljesen kihűlni. Ma pedig kiszedtem és szépen felsorakoztattam az üvegeket a polcon.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó nyaralást, kellemes időtöltést és szép élményeket kívánok! Várunk vissza! :-))

    VálaszTörlés
  2. Yasmine!
    Nagyon köszönöm!!!! És már most hiányzik a konyhám.

    VálaszTörlés
  3. Jó pihenést Neked!

    Mi nem szoktuk előre ízesíteni a paradicsomot, de most már egyre több helyen így látom. Legközelebb én is kipróbálom, de az már nem az idén lesz. Már 2x főztem, még maradni is fog belőle biztos, már nem főzök most többet..

    VálaszTörlés
  4. Ircsi!

    Nagyon köszönöm!!!
    Én mindig ízesítve főzöm, próbáld ki jövőre te is, biztosan ízleni fog.

    VálaszTörlés