2017. november 19., vasárnap

Borkrémhabos palacsinta.




A palacsinta szerintem egyaránt nagy kedvenc a gyerekek és a felnőttek körében, de most kizárólag csakis a felnőttek figyelmébe ajánlanám ezt a borkrémhabbal megtöltött finomságot. A palacsintát a szokásos módon sütöttem meg, és a tésztán is csak annyit változtattam, hogy MARESI kávétejjel kevertem össze, melytől még finomabb lett. Ezután egy főzött, habos krémmel töltöttem meg, melyből a mazsolát sem sajnáltam ki. A mazsolát természetesen ki is hagyhatjuk a krémből, mert anélkül is finom, de igazán kár lenne érte....





 Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:

20 dkg liszt
2 db tojás (nagy)
csipet só
2 tk cukor 
2-3 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)


 A tojásokat keverjük össze a sóval és a cukorral, adjuk hozzá a MARESI kávétejet és kb. 2 dl szénsavas ásványvizet, majd keverjük össze.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és kézi habverővel keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat is. (keverés közben, ha szükséges adjunk még hozzá szénsavas ásványvizet)

Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.


Végül olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben, süssük meg a palacsintákat, majd tegyük félre tálalásig.





 Borkrémhab hozzávalói:

3 dl édes fehérbor
1 dl víz
4-5 db szegfűszeg
kisebb darabka fahéj
2 ek barna cukor
10 dkg mazsola
3 db tojássárga (nagy)
10 dkg barna porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek liszt
2 dl Hulala (v. habtejszín)


A bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát, és a barna cukrot, majd főzzük kb. 10 percig. 

Ezután szűrjük le, és hűtsük ki. A mazsolát tegyük félre.

A tojássárgához adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára.

Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a fűszeres bort.

Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük puding sűrűségűre a krémet, majd vegyük le a gőzfürdőről, és kevergetve hűtsük ki teljesen. (érdemes kevergetve kihűteni, mert akkor szép selymes lesz a krém)

Amikor a krém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá az előzőleg félretett mazsolát, majd keverjük össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt borkrémhez.




Tálalás előtt töltsük meg a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése