A napokban a Mindmegette.hu oldalon belefutottam Kocsis Bálint mesterszakács medvehagymás buci receptjébe, és rögtön el is határoztam hogy megsütöm. A recepten csakis annyit változtattam, hogy én a dagasztás elején rögtön hozzáadtam az apróra vágott medvehagymát, így a buci színe kissé zöldebb, az íze pedig szerintem intenzívebb, de nagyon finom lett. Mivel itt a hétvége, és a medvehagyma is könnyen beszerezhető, így a hétvégi reggelihez süssük meg mi magunk, és garantált hogy a frissen illatozó bucinak senki nem tudd majd ellenállni. Mi vajjal jól megkenve ettük, de bevallom csak úgy magában is nagyon finom.
Hozzávalók 10 db bucihoz:
50 dkg liszt
1 cs szárított élesztő
2 dl tej
1 dl víz
5 ek olaj
5 dkg medvehagyma
1 tk só
A lisztet keverjük össze a szárított élesztővel, a sóval, majd keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát is.
A tejet keverjük össze a vízzel, langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá az olajat is.
Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd addig dagasszuk, hogy egy sima tésztát kapjunk. (én a kenyérsütőgéppel dagasztottam meg)
Ezután tegyük át egy kelesztőtálba, majd langyos helyen egy óra alatt, kelesszük a duplájára.
A megkelt tésztát borítsuk ki egy szilikonlapra, majd osszuk el 10 egyforma darabra. Ezután formázzunk gombócokat mindegyik tésztából.
Egy nagyobb tepsit (gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb helyezzük rá a tésztagombócokat. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
A sütőbe helyezzünk egy vízzel félig megtöltött kisebb edényt, majd melegítsük elő e sütőt 200 fokra.
Helyezzük be a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra a bucikat. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a bucikat, majd hűtsük ki egészen.
A frissen kisült medvehagymás bucikat kínálhatjuk reggelire vagy éppen vacsorára. Ízlés szerint vajjal megkenve, szalámival, vagy egy darab kolbásszal........
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése