2016. május 9., hétfő

Oreo pohárkrém.





Imádom a pohárkrémeket, mert nem csak egyszerűen elkészíthetőek, de mellette még nagyon finomak is tudnak lenni. Mivel volt itthon pár csomag Oreo keksz, és valami nagyon krémes és csokoládés desszertre vágytunk, így röpke fél óra alatt összedobtam ezt a krémes finomságot. A csokoládé pudingos főzött krémmel kezdtem, mert azt teljesen ki kellett hűteni, mielőtt a rétegek közé került. Ezután már nem volt más hátra, mint kikeverni a mascarponekrémet, keményre felverni a tejszínt, a poharakba morzsolni a kekszet, majd szépen egymásra kanalazni a rétegeket. A végeredmény pedig nagyon, de nagyon finom volt.






 Hozzávalók 4 kehelyhez:

13 db Oreo keksz
3 dl Hulala (v. habtejszín)


A kekszből tegyünk 5 db-ot félre, a többit pedig egyenlően elosztva, morzsoljuk bele a poharakba.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd osszuk el három részre.



Mascarponekrém hozzávalói:

25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 rész előzőleg felvert tejszínhab


A mascarponét keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjünk hozzá 1 adag, előzőleg felvert tejszínhabot.

Ezután egyenlően elosztva, kanalazzuk rá a kelyhekben lévő kekszre.






 Csokoládékrém hozzávalói:

1 cs csokoládés pudingpor
5 dl tej
3 ek kristálycukor
1 rész előzőleg felvert tejszínhab


A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a cukrot is.

A maradék tejet melegítsük fel, majd öntsük hozzá a simára kevert cukros-pudingot. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen. (én kevergetve hűtöttem ki, mert így sokkal selymesebb lesz a krém)

A kihűlt pudinghoz ezután keverjünk hozzá 1 adag előzőleg felvert tejszínhabot, majd egyenlően elosztva kanalazzuk rá a poharakban lévő mascarponekrémre.






Végül a csokoládékrémre egyenlően elosztva kanalazzuk rá a maradék tejszínhabot, szórjuk meg kekszmorzsával, és helyezzünk rá egy-egy egész oreo kekszet.

Az elkészült pohárkrémet ízlés szerint rögtön kínálhatjuk, vagy tálalásig helyezzük be a hűtőbe.


4 megjegyzés:

  1. Mint mindig, most is idevonzottak a csodás képek :) A pohárkrémek tényleg nagyon egyszerűek és látványosak, kár, hogy nekem nincs ilyen jó poharam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm!! A poharakat most vettem a TESCO-ba. :) Meglátni, és beleszeretni egy pillanat műve volt :) mindig ilyenre vágytam. A pohárkrém pedig isteni finom volt, nem is tudtuk abbahagyni..... :)

      Törlés
  2. Egyszerű, és mégis nagyszerű!

    VálaszTörlés