2013. szeptember 25., szerda

Gundel palacsinta.



A mai ebéd frankfurti leves volt, és gondoltam sütök mellé néhány palacsintát. Ki is sültek szépen a palacsintáim, és már éppen nyúltam a polcra a sárgabaracklekvárért amikor is eszembe jutott, hogy gundel palacsintát már milyen régen ettünk. Így aztán a lekvár tovább várakozik a polcon, én pedig hozzáláttam elkészíteni a diós tölteléket, és a csokoládéöntetet. A végeredmény pedig nagyon, de nagyon finom volt.






Töltelék hozzávalói 8-10 db palacsintához:


10 ek darált dió
5 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 ek mazsola
1 dl rum (v. rumaroma)
1 dl tejszín


Csokoládés öntet hozzávalói:


12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
2-3 dkg vaj
1 ek porcukor
1 dl tejszín





Először süssük 8-10 darab palacsintát. (mindenki a saját jól bevált palacsintareceptje szerint keverje össze a tésztát)


A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot, és rumot)

A kisült palacsintákat töltsük meg a diós töltelékkel, majd hajtogassuk mindegyiket háromszögbe.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára.

Tálalás előtt a megtöltött palacsintákat helyezzük rá egy tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.

4 megjegyzés:

  1. szép lett, nagyon jól néz ki. :)

    VálaszTörlés
  2. Bármilyen töltelék is van a palacsintába nagyon szeretem. Ezt most különösen eltudnám fogadni nagyon finom lehet! Guszta!

    VálaszTörlés
  3. Gizike, én már nagyon régen nem készitettem Gundel palacsintát, pedig nálunk mindenk szereti a diós tölteléket, pláne csoki leöntéssel. Az unoka kisfiam a legnagyobb imádója a palacsintának. Ő pedig a turósat, és a barack lekvárosat szereti a legjobban. Ez a pici kis srác meg tud enni 4 darabot egy ülésben, és sovány mind egy kis szunyog.

    Most nagyon megkivántam én is a töltelék ahogy te készited még finomabb a tejszinnel. A köntös körtéd is csábitó, meg a hétvégi finom pácolt csirke...jajj de most nagyon megéheztem! Örvendtem látni téged hogy kommentáltá! Puszillak

    VálaszTörlés