2010. október 31., vasárnap

Zelleres-almás röszti.( Gáspár Bea Vacsoracsatás receptje)




Rösztit már krumpliból, cukkiniből, többször sütöttem, de zelleres-almás változatban még soha. A Vacsoracsatában Bea készítette köretként, és nagyon megtetszett. Gondoltam ma én is ezzel a körettel tálalom a pulykamájat. Az alma és a sütés közben édeskéssé váló zeller, ezzel az egyszerű fűszerezéssel, és a hozzáadott pici tejszínnel, nagyon jól illettek egymáshoz. Egy biztos, most készült nálam először, ám nem utoljára.






Hozzávalók:

1 közepes zeller
2 db alma
petrezselyemzöld (kisebb csokor)
2 db tojás
1 ek liszt
0,5 dl tejszín

őrölt fekete bors
olaj a sütéshez


A zellert és az almát lereszelni, majd hozzáadni az apróra vágott petrezselyemzöldet, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt borsot, a tejszínt, a tojást, és a lisztet, majd jól összekeverni. (ha az alma levesesebb, akkor 2 ek lisztet keverjünk hozzá)

Egy serpenyőbe kevés olajat hevíteni, majd kanállal kis halmokat tenni bele a masszából. Tetejét kanállal kicsit lelapogatni.

Kislángon szép lassan pirosra sütni, majd óvatosan átfordítani, és a másik felét is pirosra sütni.(én sütés közben kétszer fordítottam át, hogy biztosan átsüljön)
Végül papírtörlőre kiszedni.

Húsok mellé köretként tálalni. Én rántott pulykamáj mellé kínáltam köretként.


13 megjegyzés:

  1. Tyűúú, ez biztos isteni lehet! :)))

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet, el is lopikálom...
    :))

    VálaszTörlés
  3. Rossz nem lehet, mert az alma és zeller együtt nagyon finom.Én salátát szoktam belőle készíteni.

    VálaszTörlés
  4. Még nem készítettem!

    De ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  5. Mézigörl!
    Valóban isteni finom!!:)

    VálaszTörlés
  6. Szemirámisz!
    Lopikáljad csak nyugodtan.:)

    VálaszTörlés
  7. Nelli!
    Én sütve és levesnek szoktam a zellert használni, de ez isteni finom lett.:)

    VálaszTörlés
  8. Juci!
    Nem fogod megbánni, ha kipróbálod.:)

    VálaszTörlés
  9. Jééééééé! ma nálunk is ez volt, csak a tejszin maradt ki belőle, mert nem volt itthon, de igy is isteni. Minden féle formában nagyon-nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  10. Viki!
    Látod pedig nem is beszéltünk össze.:) Szerintem is tejszín nélkül is elkészíthető, én csak egy nagyon picit tettem bele. Biztosan sűrű vendég lesz nálunk ezután.

    VálaszTörlés
  11. A recept hozzávalóinál szerepel 2 tojás, de az elkészítésnél már nem, nos most kell vagy nem?
    közepes zeller
    2 db alma
    petrezselyemzöld
    2 db tojás
    1 ek liszt
    0,5 dl tejszín

    őrölt feketebors
    olaj

    A zellert és az almát lereszelni, majd hozzáadni az apróra vágott petrezselyemzöldet, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt borsot, a tejszínt és a lisztet, majd jól összekeverni.

    közepes zeller
    2 db alma
    petrezselyemzöld
    2 db tojás
    1 ek liszt
    0,5 dl tejszín

    őrölt feketebors
    olaj

    A zellert és az almát lereszelni, majd hozzáadni az apróra vágott petrezselyemzöldet, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt borsot, a tejszínt és a lisztet, majd jól összekeverni.

    közepes zeller
    2 db alma
    petrezselyemzöld
    2 db tojás
    1 ek liszt
    0,5 dl tejszín

    őrölt feketebors
    olaj

    A zellert és az almát lereszelni, majd hozzáadni az apróra vágott petrezselyemzöldet, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt borsot, a tejszínt és a lisztet, majd jól összekeverni.


    VálaszTörlés
  12. Kedves Jupa! Elnézésedet kérem, de kifelejtettem a receptleírásnál a tojást, de már javítottam is.

    VálaszTörlés