2010. október 4., hétfő

Avokádókrém.





Pár nappal ezelőtt vásároltam egy szép, nagy avokádót, majd újságpapírba csomagolva vártam, hogy kellően megpuhuljon. Ma pedig újhagymával, fokhagymával, és némi fűszerezéssel pikk-pakk készítettem belőle egy finom krémet.





Hozzávalók:

1 db avokádó
2 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma
1 ek tejföl
1 tk dijoni mustár
1/2 citrom leve

őrölt fehér bors
kakukkfű






A már kellően megpuhult avokádónak kanállal vájjuk ki a húsát, majd adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a felszeletelt újhagymát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. (frissen kakukkfűvel finomabb, de ízlés szerint szárítottat is adhatunk hozzá)

Ezután botmixerrel pépesítsük, és ha szükséges fűszerezzünk utána. Az elkészült krémet rögtön tálalhatjuk, vagy tálalásig a hűtőben tároljuk.

Tálaláskor ízlés szerint péksüteménnyel, pirítóssal.... kínáljuk.


10 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az avokádó krémet. Mostanában nem sikerül, olyan fémes íze van. Kérlek segítsetek mi lehet a baj!?

    VálaszTörlés
  2. Hmmm...ez jól hangzik :) Biztos finom is.

    VálaszTörlés
  3. Marika63!
    Köszönöm, hogy benéztél hozzám. Nem tudom sajnos, hogy mitől lehet. Lehet kicsit még puhulnia kellene és akkor nem éreznéd azt a fémes ízt. Azt hallottam, hogy papírzacskóba kell tenni pár napra és akkor gyorsabban megpuhul. Próbáld ki, hátha ez segít rajta.

    VálaszTörlés
  4. Araniel!
    Nagyon finom volt!!!:)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gizi! Köszönöm a tanácsodat, legközelebb kipróbálom.

    VálaszTörlés
  6. Marika63!
    Reménykedem, hogy csakis az lehet a gond, hogy még érnie kell és így sikerül elkerülni hogy fémes íze maradjon.

    VálaszTörlés
  7. Jó kis kenőke recept, mostanában egyre több ilyet eszünk :)

    VálaszTörlés
  8. Zsiri!
    Én is kezdek rászokni, nagyon finomak és talán kicsit egészségesek is.:)

    VálaszTörlés