2010. október 9., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Kapros-tejfölös krumpli szezámmagos panírban sült csirkemájjal.


A napokban készítettem el ezt a finom krumplit köretnek a szezámmagos panírban sült csirkemáj mellé. Nekem nagyon ízlett, mint a krumpli, mint pedig a csirkemáj. A májat sütőben sütöm, így nincs vele macera, nem kell attól tartani hogy pattog, fröcsköl az olajban sütés közben, és még a lakás sem lesz tele olajszaggal. A krumpli receptről szóló bejegyzés már megtalálható, viszont a kommenteknél kaptam még egy tippet az ízesítésére. Vikitől jött az ötlet, hogy ő pl. fokhagymásan is eltudná képzelni. Ebből is látszik, csakis a képzeletünk szab határt egy étel elkészítésénél. Hétvégére bátran merem ajánlani, főleg mivel egy olyan ételről van szó, amely mellett nem kell órákat a konyhába tölteni.

Kapros-tejfölös krumpli:

krumpli
tejföl
kapor
mustár

őrölt fehérbors

Kb. egyforma méretű újkrumplit válogatni, majd jó alaposan megmosni(a héját nem kell lepucolni) majd sós vízben puhára főzni.
A tejfölt simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű sóval, mustárral, őrölt fehérborssal, és az apróra vágott kaporral. (ízesíthetjük még reszelt tormával, vagy fokhagymával)
A megfőtt krumplit leszűrni és forrón ráönteni a mártást, majd óvatosan összeforgatni.
Tálaláskor a tetejét szintén apróra vágott kaporral megszórni.

Csirkemáj szezámmagos panírban:

csirkemáj
tojás
liszt
szezámmaggal összekevert zsemlemorzsa

olívaolaj

A májat a hártyás részektől megtisztítani, majd jól megmosni, lecsepegtetni és enyhén besózni.
A szokásos módon liszt-felvert tojás-szezámmaggal összekevert zsemlemorzsa bepanírozni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd vékonyan megkenni olívaolajjal és ráhelyezni a bepanírozott májakat. Tetejüket szintén olívaolajjal kicsit megcsorgatni.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni.
Kapros-tejfölös krumplival tálalni.

4 megjegyzés: