2024. december 2., hétfő

Karácsonyi receptajánló! Aprósütemények, kekszek, bonbonok.....

Olyan gyorsan szalad az idő, és megint elérkeztünk az ünnepi aprósütemények összeválogatásához, és szép lassan elkezdődhet a sütés. Az ünnepi asztalról pedig nem hiányozhat egy-egy finom aprósütemény, vagy éppen egy finom keksz, esetleg egy nagyon egyszerűen elkészíthető bonbon/bonbonféleség... melyeket az ünnep előtt már egy-két héttel előbb megsüthetünk, elkészíthetünk, majd száraz, hűvös helyen tárolva, még finomabbak, ízletesebbek lesznek. Összeválogattam a kedvenc receptjeimből egy csokorra valót, ezzel is ötleteket adva a sütéshez. A válogatásban vannak egyszerűen elkészíthető, és kissé több időt igénylő aprósütemények, és persze a cukorbetegekre is gondoltam. Mindegyik nagyon finom, így jó szívvel ajánlom a megsütésüket, elkészítésüket.

 

A receptek a képek alatti linkre kattintva találhatók, olvashatók! 








Habkarika



Mézes puszedli



Fahéjas-mogyorós csillag



Preckedli (diós linzer)



Isler



Csodakifli



Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek



Áfonyás-csokoládés keksz



Lekváros hüvelykujj cukorbetegeknek



Krémsajtos citromgolyó



Mézeskalács



Puncskarika



Glutén és cukormentes linzer



Bounty golyó



Non plus ultra



Zserbógolyó



Csokis-lekváros keksz



Bounty bonbon



Duplán kókuszos keksz



Puncsgolyó



Vaníliás karika



Narancsos-kókuszos golyó



Monte Carlo keksz



Barack



Kókuszos-dióhabos csiga



Csokoládés keksz



Kókuszgolyó



Marcipános keksz



Linzer cukorbetegeknek



Lekváros hüvelykujj



Kókuszos-csokis keksz



Omlós linzer



Kókuszos-csokoládés keksz cukorbetegeknek



10 megjegyzés:

  1. Csodás a kínálatod egyik jobb mint a másik. Van amit már én is készítettem a csokis mézesed kicsit elcsábított !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm Éva! Hirtelen én sem tudnék választani, mert mindegyik finom volt. A mézest nagyon szeretem, rögtön puha, és sokáig el is áll.

      Törlés
  2. Szívesen végigkóstolnám mindet, annyira finomak lehetnek! Bounty bonbont én is szoktam csinálni, azt nagyon szeretjük. Látom te Hulalával készíted, nem is tudtam, hogy azt is lehet főzni, vagyis melegíteni, forralni. Lehet hogy kipróbálom majd 😀.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katikám, én mindig Hulalát használok, még a bevonó csokoládéhoz is azt melegítem meg, és olvasztom fel benne a csokit. Éppen úgy viselkedik mint a habtejszín. Nyugodtan próbáld ki.

      Törlés
  3. Mennyi csodás finomság! Lesz miből válogatni!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűséges a kínálatod nagyon! :-)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gizi! Ide nagyon kell a taktika, mert már jártam úgy, hogy jóval előtte elkészítettem valamelyik finom receptedet, aztán az ünnepre meg mind elfogyott 😂.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsófi, nálunk is taktikázni kell ám. :) Annak viszont örülök, hogy olyan jól sikerültek a süteményeid, hogy nem tudott neki ellenállni a családod. További kellemes készülődést kívánok!

      Törlés