2014. december 7., vasárnap

Bounty golyó.
Advent második vasárnapjához érkeztünk, így ma egy finom kókuszos golyót készítettem délutáni desszertnek. A Bounty csokoládé, na meg persze minden amiben kókuszreszelék van nagy kedvenc nálunk. Ez a golyó pedig nemcsak hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de valami őrületesen finom. A selymesen-krémes kókuszréteg a szánkban olvadó csokoládéval, egyszerűen abbahagyhatatlan. Gyors ütemben fogyogat is...... Mivel valóban gyorsan elkészül, és nagyon finom, így egy szép díszcsomagolásban akár el is ajándékozhatjuk a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmával.


Kellemes, várakozással teli, második Advent vasárnapot kívánok mindenkinek! Hozzávalók 28-30 db golyóhoz:

20 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg mascarpone
1 tábla csokoládé (60%-os)A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

Ezután nedves kézzel, formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára.

Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel.

Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.
Én hurkapálcát szúrtam a golyóba, majd belemártottam az olvasztott csokoládéba. Ezután hagytam a felesleges csokoládét lecsepegni, majd visszahelyeztem a sütőpapírral bélelt tálcára.

Mivel a golyók hidegek, így a csokoládé gyorsan megdermed.


Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk, és az ünnephez illően elajándékozhatjuk. Hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk már, ha megtudjuk állni, hogy ne faljuk be egyszerre, mert annyira finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése