2014. december 6., szombat

Diós-aszalt gyümölcsös muffin.




Mikulás váró muffinnak is hívhatnám ezt a diós-aszalt gyümölcsös muffint, mivel éppen azért sütöttem, hogy megtudjam vele majd kínálni a jó öreg Mikulást, ha éppen betoppan hozzánk. A Mikulás lehet hogy járt erre felénk is, de én sajnos nem vettem észre, így aztán bánatomban kénytelen vagyok egyedül befalni a muffint. Persze azért nem esik ám nehezemre, mivel a tésztája finom szaftos, tele pakolva aszalt gyümölccsel, és diódarabkákkal.







Hozzávalók:

20 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 tk mézes fűszerkeverék
2 db tojás
1 dl étolaj
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
5 dkg darabolt dió
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt áfonya
reszelt narancs és citromhéj






A diót és az aszalt sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra.

A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs és citromhéjjal, és a sütőporral.

A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal, és az olajjal, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez. Ezután nagyjából keverjük össze, és adjuk hozzá a feldarabolt diót, a sárgabarackot, és az áfonyát, majd keverjük alaposan össze.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve rögtön kenjük le a muffinok tetejét olvasztott vajjal, és szórjuk meg porcukorral. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt, ízlés szerint még megszórhatjuk egy kevés porcukorral, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése