2016. december 1., csütörtök

Bounty bonbon.
A karácsonykor szívesen ajándékozunk egy-egy doboz bonbont szeretteinknek, melyet akár saját magunk is egyszerűen elkészíthetünk. Tudom az igazi nagybetűs bonbon készítésnek vannak írott szabályai, de nem biztos hogy mindenkinek van rá lehetősége hogy megvásárolja a bonbonozáshoz hozzátartozó egyéb, és esetenként méreg drága kellékeket. Egyszerűen is készíthetünk bonbont, melyet egy szép díszcsomagolásban szintén elajándékozhatunk. Nem kell hozzá más, mint 1-2 szilikonos forma, jó minőségű csokoládé, és mint pl. ennél a bonbonnál kókuszreszelék, porcukor, és némi tejszín a töltelék elkészítéséhez, és már hozzá is láthatunk a bonbongyártáshoz.


Hozzávalók kb. 40 db kisebb bonbonhoz:

25 dkg étcsokoládé (70%-os)
pár csepp étolaj


A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.

Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével, kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét)

Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, és szintén kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni. (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét)

Töltelék hozzávalói:

8 dkg kókuszreszelék
2 dl Hulala (v. habtejszín) 
8 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor


Egy serpenyőbe öntsük bele a Hulalát (v. habtejszínt) majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó kevergetés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre. (addig főzzük, még elválik az edény falától a massza)

Ezután hűtsük ki teljesen a masszát mielőtt a formában lévő csokoládéba töltenénk.

Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, és a kókuszos massza is teljesen kihűlt, akkor a masszával töltsük fel a csokoládéformát kb. a 3/4 részéig.

Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkás kanállal, kanalazzuk a kókuszos töltelékre. Ezután egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.

Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba, és úgy kínáljuk. Egy szép díszcsomagolásban ízlés szerint el is ajándékozhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése