A hentesnél kilenc szép, nagy szelet sertéstarját vásároltam, így még az este eldöntöttem, hogy sajtos rakott húst fogok készíteni ebédre. A sütéssel járó plusz melegért (mert igencsak meleg napra ébredtünk) pedig kárpótolt a finom ebéd. Többféle hasonló receptem van, pl. ahol tejszínnel kell felönteni a rétegezett sajtos húst, és úgy kell megsütni, de nekem ez a változat marad mégis a kedvencem. A hússzeleteket lisztbe-tojásba, majd pedig reszelt sajtba forgatva, kivajazott sütőformában tejföllel meglocsolva rétegeztem..... majd párolás után, szép pirosra sütöttem. Tálaláskor rizst kínáltam mellé, de jól illik hozzá a krumplipüré is.
Hozzávalók:
9 szelet sertéshús (tarja, karaj...)
30 dkg sajt
1 nagy tejföl
5-6 ek liszt
2 db tojás
30 dkg sajt
1 nagy tejföl
5-6 ek liszt
2 db tojás
2 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
őrölt fehérbors (ízlés szerint)
5 dkg vaj
A készre sült húst vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé. Jól illik hozzá pl. a rizs, és a krumplipüré is.
Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a rakott húst, majd úgy kínáljuk. Én most köretnek rizst kínáltam hozzá.
só (ízlés szerint)
őrölt fehérbors (ízlés szerint)
5 dkg vaj
A sütőformát (v. egy kisebb tepsit) kenjük ki a vajjal. A sajtot kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel, majd hagyjuk kb. 30 percet állni, hogy az ízek kellően átjárják.
Ezután a befűszerezett hússzeleteket először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtba.
A vajjal kikent sütőformába helyezzük egymásmellé a hússzeleteket, majd kenjük meg tejföllel. Ezután megint egy réteg hús, majd tejföl következik. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogyott a hús. (Én egy jénaiba rétegeztem, és 3 réteg lett a 9 szelet húsból.)
Az utolsó sor húst, alaposan kenjük meg tejföllel, szórjuk rá a maradék reszelt sajtot, majd fóliával fedjük le a sütőforma tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a tetejét.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel, majd hagyjuk kb. 30 percet állni, hogy az ízek kellően átjárják.
Ezután a befűszerezett hússzeleteket először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtba.
A vajjal kikent sütőformába helyezzük egymásmellé a hússzeleteket, majd kenjük meg tejföllel. Ezután megint egy réteg hús, majd tejföl következik. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogyott a hús. (Én egy jénaiba rétegeztem, és 3 réteg lett a 9 szelet húsból.)
Az utolsó sor húst, alaposan kenjük meg tejföllel, szórjuk rá a maradék reszelt sajtot, majd fóliával fedjük le a sütőforma tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a tetejét.
A készre sült húst vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé. Jól illik hozzá pl. a rizs, és a krumplipüré is.
Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a rakott húst, majd úgy kínáljuk. Én most köretnek rizst kínáltam hozzá.
Hu, ez nagyon fincsi lehet. Csak hűljön a levegő és megcsinálom.
VálaszTörlésüdv: Arany
Szia Arany!!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy benéztél hozzá!! Biztosan neked is ízleni fog. Szerintem pulyka, vagy csirke húsból is nagyon finom.
Szia Gizi.
VálaszTörlésÖrülök,hogy rátaláltam a jó kis oldaladra:))
Én már nagyonrégóta csinálom ezt a receptet,csak egy kis más változattal.A tejfelt kihagyom,és kerek jénaiba teszem a húst majd kicsit hül,és kibórítanimés szelni mint a tórtát.