2009. július 10., péntek

Meggyes mascarponés torta


Ezt a tortát már elkészítettem a cseresznye szezonban, cseresznyével is, de meggyel állíthatom még sokkal finomabb. Legalábbis nekünk jobban ízlett. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, és lehűtve a nagy melegben a meggy hideg, kissé savanykás íze nagyon frissítő.

Meggy előkészítése:

A meggyet kimagozni, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tenni. Megszórni egy kevés cukorral, és kis margarin darabokat szórni a tetejére. 200 fokos sütőben pár perc alatt készre sütni, majd hagyni teljesen kihűlni. A levét ami kisült belőle, lecsepegtetni.

Tészta hozzávalói:

30 db babapiskóta
1 citrom reszelt héja
15 dkg margarin
tej

A babapiskótát összemorzsolni, majd belereszelni a citrom héját. A margarint felolvasztani és a piskótához adni, majd annyi tejet önteni hozzá, hogy egy könnyen összegyúrható masszát kapjunk.
Egy tortaformát kibélelni sütőpapírral, úgy hogy a széleit is befedje, majd kézzel belelapogatni a piskótát, úgy hogy magasabb pereme legyen.
Ezután fél órára hűtőbe tenni.

Krém:

25 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
porcukor

A mascarponét az ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral simára keverni.

Összeállítás:

A tortaformából kivenni a piskótát és lehúzni róla a sütőpapírt, majd visszahelyezni a formába.
Ezután rákanalazni a mascarponés krémet.
A krém tetejére rápakolni a lecsepegtet meggyet, és a tetejét csokoládé darabkákkal jól megszórni.
Tálaláskor tejszínhabbal díszíteni.

2 megjegyzés:

  1. Juj de guszta! Biztos nagyon-nagyon fini volt!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Viki!!!!
    Igen, nagyon finom, sajnos nem tudok neki ellenállni!!!

    VálaszTörlés