Erre a hétvégére egy sütés nélküli tortát készítettem melyhez a mogyoróvajat, a csokoládét, és a tejszínhabot hívtam segítségül. A torta alapja vajas-zabkekszes keverék, de ízlés szerint pl. babapiskótából, vagy éppen kekszből is készíthetjük. A zabkekszes alapra először a csokoládékrém, arra pedig a mogyoróvajas krém kerül, majd irány a hűtő, ahol pár óra alatt kellően megdermed a torta és már tálalhatjuk is. Én már tegnap összeállítottam, így bőven volt ideje megdermedni, és az ízek is kellően összeértek. A kétféle könnyű-habos krém pedig nagyon, de nagyon finom együtt. Csokoládéimádóknak pedig csakis ajánlani tudom.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
1,5 csomag Győri Édes Zabfalatok
15 dkg vaj
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat, és keverjük össze.
Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el, és tenyérrel jól nyomkodjuk le.
Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
Csokoládés rész hozzávalói:
12,5 dkg csokoládé (70%-os)
35 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. (teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk)
A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felolvasztott, és visszahűtött csokoládét.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a csokoládés krémhez. (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)
Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
Mogyoróvajas rész hozzávalói:
30 dkg mogyoróvaj
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)
A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mogyoróvajas krémhez. (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)
Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és egyenletesen kanalazzuk a csokoládés krém tetejére, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek. (én előző nap összeállítottam a tortát, és tálalásig a hűtőben pihent)
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, óvatosan helyezzük egy tálcára, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Most, hogy itt a jó idő, általában savanykásabb édességeket kívánok, de a kép alapján ezt biztosan nem utasítanám vissza :)
VálaszTörlésSzerintem se utasítanád vissza, mert annyira finom, krémes, habos, csokis.... :) Többféle rebarbarás, epres süteményt és tortát sütöttem egymásután, úgyhogy már annyi vágytunk egy ilyen csokira. :)
Törlés