Egyszerű tonhalkrémet készíthetünk reggelire, vagy éppen előételként is kínálhatjuk. Nálam az utóbbi történt, ugyanis szilveszterkor ropogós sós keksszel előételként tálaltam. A krémet érdemes tálalás előtt már pár órával elkészíteni, majd a hűtőben tárolni, így az ízek kellően összeérnek. Ízlés szerint kínálhatjuk pirított kiflikarikákkal, de a ropogós sós-sajtos keksszel is nagyon finom.
Hozzávalók:
1 tonhal konzerv (olajos)
10 dkg mascarpone
2 ek tejföl
1 tk magos dijoni mustár
2 db főtt tojás
só
őrölt színes bors
kisebb csokor petrezselyemzöld
citromlé (ízlés szerint)
Tálaláshoz 1 csomag sós-sajtos TUC ropogós keksz.
A tojásokat főzzük keményre. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, reszeljük hozzá egy kisebb lyukú reszelőn a főtt tojásokat, majd óvatosan forgassuk össze. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálaláskor a tonhalkrémet tegyük egy tálkába, majd sós-sajtos keksszel előételként kínáljuk.
Igaz, hogy ritkán írok megjegyzést, de mindig figyelemmel kísérem a bejegyzéseidet.
VálaszTörlésKöszönöm a sok megosztott finomságot.
Kívánok az új évre erőt, egészséget , magunknak meg sok új recepteket :)
Kedves Fáni!
TörlésNagyon köszönöm az újévi jókívánságaidat! Én is nagyon boldog sikerekben, egészségben gazdag új évet kívánok!