2017. január 9., hétfő

Fűszeres puncs.




A nagy hidegbe azért csak kimerészkedtem és lesétáltam a Dunához, megnézni a jégzajlást. Csodálatos látvány, és egyben szinte félelmetes is, a jégtáblák rianása, ahogy úsznak a vízen. A -10 fok körüli hőmérsékletben azért jól átfáztam, így hazaérve gyorsan készítettem egy finom puncsot. A Rooibos teafiltertől napsütést idéző színű forró puncs már látványában melengető. Én bort is adtam hozzá, de ha netán gyerekek is szeretnék elkortyolgatni, akkor a készítsük több almalével, alkoholmentesen.




Hozzávalók:

5 dl víz
5 dl almalé
3 dl édes fehérbor
2db Rooibos teafilter (African Dawn)
2 tk forralt-bor fűszerkeverék
1/2 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 narancs felszeletelve
2-3 ek méz
édesítő ízlés szerint (v. cukor) 


A vízhez adjuk hozzá a fűszerkeveréket, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, tegyük bele a teafiltert, adjuk hozzá a reszelt narancs és citromhéjat, majd lefedve hagyjuk pár percig állni.

Ezután szűrjük le, adjuk hozzá az almalét, majd ízesítsük mézzel és édesítőszerrel, tegyük bele a vékonyan felszeletelt narancsot, és hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.

Az elkészült puncsot kínálhatjuk forrón, de elkortyolhatjuk jó langyosan is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése