2016. szeptember 24., szombat

Sült csirkecomb szezámmagos zöldbabbal.




Sokszor a hétköznapokon is fejtörést okoz hogy mi is legyen az ebéd, vagy éppen a vacsora, de nincs ez a hétvégeken sem másként. (legalábbis nálam) A bevásárló körutamon szép tanyasi csirkecombok került a kosaramba, melyeket alaposan befűszerezve, először puhára pároltam, majd pirosra, ropogósra a sütöttem. (a vajjal megkent bőre, sütéskor nagyon finom, ropogósra sül) A köretet sem bonyolítottam túl mivel, zsenge zöldbabot sikerült beszereznem a zöldségesnél, így egyszerűen csak roppanósra főztem, majd szezámmaggal és petrezselyemzölddel vajon megfuttattam, és már tálalhattam is.






Hozzávalók a csirkecombhoz:

4 db tanyasi csirkecomb
5 dkg vaj
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1/2 kk szerecsendió
1 tk majoranna
1 tk kakukkfű
1/2 citrom leve
1 dl fehérbor
1,5 dl olaj vagy zsír a sütéshez


A csirkecombokat a bőr alatt enyhén dörzsöljük be sóval, majd fordítsuk át, és a húsos részre facsarjuk rá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.

Sütés előtt a bőrös felét töröljük szárazra, majd kenjük meg a vajjal, és szórjuk meg egy csipet sóval.

Egy tepsibe öntsük bele a bort, majd helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat a vajjal megkent, bőrös felükkel felfelé. Ezután fedjük le fóliával a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig.

Ezután vegyük le a fóliát, öntsünk le a párolóléből, hogy éppen csak egy kevés maradjon a tepsiben, majd öntsük hozzá az olajat (v. zsírt) tegyük vissza a sütőbe, és süssük a combokat szép pirosra, ropogósra.





Szezámmagos zöldbab hozzávalói:

50 dkg zöldbab
2 tk szezámmag
5 dkg vaj
1/2 citrom leve
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyemzöld


A zöldbab két végét vágjuk le, és enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd öntsük le róla a vizet.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a szezámmagot, és futtassuk meg. 

Ezután facsarjuk hozzá a citromlevet, adjuk hozzá az előzőleg roppanósra főzött zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd forgassuk, rázogassuk alaposan össze.






Tálaláskor helyezzük tányérra a sült csirkecombot, majd helyezzük mellé a szezámmagos zöldbabot és úgy kínáljuk.


1 adag tápanyagtartalma:
 
Energia: 463 kcal
 
Fehérje: 45 g
 
Zsír: 27 g
 
Szénhidrát: 9 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése