2015. november 29., vasárnap

Fekete erdő muffin.



Advent első vasárnapjára egy egyszerű, ám nagyon finom muffint sütöttem. A fekete erdő tortájának hozzávalóit alapul véve, mert igaz a tortát is nagyon szeretem, de idő hiányában, ma csak a muffinra futotta. A tésztája nagyon csokoládés, melyet telepakoltam apróra vágott meggybefőttel, majd az elkészült muffinokat tejszínhabbal koronáztam meg. Muffint sütni a legegyszerűbb feladat, így kezdő háziasszonyok is pikk-pakk az asztalra varázsolhatják.

Békés Adventi készülődést kívánok Mindenkinek!






 Hozzávalók 12-14 db-hoz:

 20 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 dkg kakaó (cukrozatlan)
1/ cs sütőpor
1/2 mk szódabikarbóna
5 dkg csokoládé (70%-os)
2 db tojás
10 dkg vaj 
5 dkg tejföl
1 dl habtejszín
 20 dkg meggy (cukrozott)







A csokoládét vágjuk fel apróra. Az előzőleg lecukrozott meggyet (v. meggybefőttet) alaposan csepegtessük le, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.

A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, az apróra vágott csokoládéval, a sütőporral, és a szódabikarbónával.

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.

A muffin formát béleljük ki szilikonos vagy papír kapszlival, majd kanalazzuk bele az elkészült masszát. (én fagyis kanállal rakom a formába, mert szerintem úgy a legegyszerűbb)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.






Ameddig a muffin sül ízlés szerint verjük fel habbá a Hulalát (v. habtejszínt) majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.

Tálalás előtt kanalazzuk a tejszínhabot a muffinra, majd díszítsük egy-egy szem meggyel, és reszeljünk rá csokoládét. Ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatunk a tetejére, de én ettől most eltekintettem.


7 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ezzel a feketecsokis tésztával, de azt hiszem nem nézegetném sokat, mielőtt felfalnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Mi sem nézegettük sokáig, mert olyan finom volt. :)

      Törlés
  2. Csodás ez a muffin! Legkisebbikem a múltkor fekete erdő tortáért nyaggatott, lehet, hogy ezt megsütöm helyette. El tudom képzelni, hogy ugyanolyan finom lehet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves María köszönöm! A torta azért biztosan finomabb, viszont ez a muffin sokkal egyszerűbb. Nyugodtan süsd meg, biztosan ízlik majd a legkisebbikednek is. A tejszínhabra csorgassál csokoládét, az még dob majd rajta. Nekem már nem volt időm pepecselni vele, de legközelebb én is úgy csinálom majd.

      Törlés
    2. Köszi a tanácsot, majd úgy csinálom :) !

      Törlés
  3. Este cupcake llega al cielo se ve super exquisito,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés