2015. április 19., vasárnap

Rumos meggyes muffin.




Az ősszel több üveg magozott meggyet tettem el télire, hogy majd a jó lesz süteménybe, vagy éppen meggymártásnak sültek mellé. Amikor a meggy már jól összeért, pát üveggel lecsepegtettem, majd rummal öntöttem fel. Ezután hagytam szintén jól összeérni, majd többször került pl. bonbonba tölteléknek. Mivel már elég régen sütöttem muffint, pedig nagyon szeretjük, így vasárnap lévén, gyorsan összekevertem a tésztát, majd röpke fél óra múlva már vehettem is ki a sütőből a frissen kisült, illatozó süteményt. Először csak sima kakaós tésztában gondolkodtam, majd úgy döntöttem, hogy megbolondítom a rumban érlelt meggyel. Mondhatom nagyon jó döntés volt, mert a rumos meggy és a kakaós tészta remekül összeillenek.







Hozzávalók 12 db muffinhoz:

20 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 ek kakaó (cukrozatlan)
1 cs sütőpor
1/2 mk szódabikarbóna
2 dl tejföl
1 dl étolaj
1 tk rumaroma
2 db tojás(nagy)
10 dkg rumban eltett meggy







A meggyet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (cukrozott meggyet is használhatunk, de akkor több rumaromát keverjünk majd a tésztába)

A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a sütőport, és a szódabikarbónát, majd keverjük össze.

A tejfölt keverjük simára a tojásokkal, az étolajjal, és a rumaromával.

A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a tejfölös keveréket, majd keverőkanállal alaposan keverjük össze. Ezután adjuk a masszához a lecsepegtetett meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát. (én szilikonos formában sütöttem, így nem béleltem ki papírral)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a muffint porcukorral, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése