2015. április 23., csütörtök

Krumplis-sonkás sült tojás.




Reggelire vagy éppen vacsorára is kínálhatjuk ezt a roppant egyszerűen, és kb. fél óra alatt elkészíthető krumplis-sonkás sült tojást. Az előzőleg lereszelt krumplit a vajon pár perc alatt elősütöttem, majd hozzá adtam a sonkát is. Ezután rákanalaztam a tejfölt, rá ütöttem két tojást, majd irány a sütő. Pár percig sütöttem, hogy a tojások se túl lágyak, se pedig túl kemények ne legyenek. A sütőből kivéve pedig rögtön tálaltam. Paradicsommal, paprikával, igazán laktató reggeli kerekedett belő.






Hozzávalók:

2 db krumpli
10 dkg sonka
2 db tojás
2-3 ek tejföl
őrölt fehér bors
3 dkg vaj
1 ek olívaolaj






A krumplit pucoljuk meg, majd reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A sonkát vágjuk fel ízlés szerint. (én a vékonyra szeletelt sonkát kisebb kockákra vágtam)

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt krumplit. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd többször átforgatva süssük pár percig, majd amikor már kezd színt kapni, szórjuk rá a felkockázott sonkát. Süssük még pár pillanatig, majd vegyük le a tűzről.

Ezután pötyögtessük meg a tejföllel, és kanállal kicsit kenjük el. Végül üssük rá a két tojást, majd szintén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt süssük készre. Ízlés szerint süthetjük a tojást lágyabbra, vagy éppen keményebbre. (mielőtt a serpenyőt betennénk a sütőbe a nyelét tekerjük be alufóliával, nehogy sütés közben megolvadjon!!!)






A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá salátát, paradicsomot........


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése