2015. április 11., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Póréhagymás-sajtos csirkemell csőben sütve.




Gyönyörű napsütéses, tavaszi hétvégének örülhetünk, és kinek is van ilyenkor kedve órákat a konyhában tölteni, mert nekem bizony nincs. Így aztán az ebéd elkészítéséhez a csirkemellet választottam, mivel annak röpke fél óra is elég ahhoz hogy készre süljön. A felcsíkozott és befűszerezett húst a póréhagymával, tejszínnel, és füstölt sajttal a sütöttem szép pirosra, majd rizzsel (mely szintén gyorsan elkészült) tálaltam. Az ebédkészítés végül nem tartott az elejétől a végéig egy röpke óránál tovább, és már tálalhattam is.







Hozzávalók:

1 db póréhagyma
1 db csirkemellfilé
15 dkg füstölt sajt
1 dl főzőtejszín (20%-os)
só ( ízlés szerint)
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
1 tk szójaszósz
1 tk worcestershire szósz
2 ek olívaolaj
5 dkg vaj






A póréhagymát karikázzuk  fel kb. 0,5 cm-es vastagra.

A csirkemellet ízlés szerint csíkozzuk fel, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szójaszószt, a worcestershire szószt, az olaj felét, és keverjük alaposan össze. Ezután tegyük félre, hogy az ízek jól átjárják, közben pedig készítsük elő a póréhagymát.

Hevítsük fel egy serpenyőben a maradék olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a póréhagymát, és kezdjük el párolni. Közben ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg egy pici őrölt borssal. Amikor a hagyma már kellően megpárolódott, akkor egyenletesen terítsük bele egy kisebb sütőformába.

Ezután öntsük rá a tejszínt, majd helyezzük rá az előzőleg befűszerezett csirkemellcsíkokat. 

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, még a hús kezd kifehéredni. Ekkor vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd tegyük vissza, és süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, és azzal tálaltam, de pl. jól illik hozzá a krumplipüré is.

Tálaláskor szedjük a rizst a tányérra, majd helyezzük rá a szép pirosra sült hagymás-sajtos csirkemellet, és úgy kínáljuk.



1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 490 kcal
 
Fehérje: 31 g
 
Zsír: 37 g
 
Szénhidrát: 7 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése