Ez a hétvégi menü most úgy állt össze, hogy először is eldöntöttem, hogy ezt a tejszínes-petrezselymes krumplit fogom elkészíteni. Mivel sokszor gondban vagyok, hogy milyen köretet készítsek, így nagyon megörültem amikor megláttam a Mindmegette .hu-n Habliliom remek receptjét. Így aztán a köret már meg volt, csak a húsos részét kellett még összehozni. Mivel volt még a fagyasztóba egy szép sertés szűzpecsenye, így azt vettem elő, majd fűszereztem, magos mustárral megkentem, majd szeletelt bacon alá rejtve sütöttem meg. A hús a baconnek köszönhetően sütés közben nem száradt ki, a szintén sütőben készült tejszínes-petrezselymes krumpli pedig nagyon jól illett hozzá.
Pecsenye hozzávalói:
1 kisebb sertés szűzpecsenye
20 dkg szeletelt bacon
2-3 ek dijoni magos mustár
só
szerecsendió
kakukkfű
majoranna
0,5 dl fehérbor
2-3 ek olívaolaj
Vágjunk le egy nagyobb darab fóliát, majd fektessük rá a baconszeleteket úgy, hogy a szeletek egymást fedjék. Ezután szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel.
A szűzpecsenyét ízlés szerint sózzuk, majd kenjük körbe a magos mustárral. Ezután fektessük rá a befűszerezett baconre, és a fólia segítségével tekerjük fel, majd csomagoljuk be. Tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. (én egész éjszakára betettem a hűtőbe)
Sütés előtt vegyük ki a hűtőből a bepácolt húst, és csomagoljuk ki a fóliából!!!!!
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a szűzpecsenyét. Öntsük alá a bort, és locsoljuk meg az olívaolajjal, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd addig süssük még a bacon szép pirosra sül.
A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Tejszínes-petrezselymes krumpli hozzávalói:
1 kg krumpli
1 nagy csokor petrezselyemzöld
10 dkg sajt
1,5 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
só
őrölt bors
kakukkfű
A krumplit pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután ízlés szerint szórjuk meg sóval, és alaposan forgassuk össze.
Egy tepsit kenjük ki a vaj felével, majd tegyük bele a fele mennyiségű krumplit. Ezután szórjuk meg az apróra összevágott petrezselyemzöld felével, majd fedjük be a maradék krumplival.
A krumpli tetejére ezután szórjuk rá a maradék petrezselyemzöldet.
A tejszínt keverjük össze ízlés szerint az őrölt borssal, és a kakukkfűvel.
A tepsiben lévő krumplira óvatosan öntsük rá a tejszínes-fűszeres keveréket, majd csipkedjük rá a maradék vajat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 percig, hogy a krumpli félig megpuhuljon.
Ekkor vegyük ki s sütőből, és szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal, majd tegyük vissza és süssük szép pirosra.
Tálaláskor a felszeletelt szűzpecsenyét a tejszínes-petrezselymes krumplival kínáljuk. Ízlés szerint salátát is adhatunk mellé.
Woow que delicia muy buena pinta me encanta como está servido,abrazos.
VálaszTörlésGizike, nagyon guszta és finom pecsenyét készitettél a hétvégére...pláne az a finom ropogós krumpli, imádom ezeket a rusztikus izeket, szivesen megebédeltem volna veletek! Puszillak
VálaszTörlés