2013. augusztus 2., péntek

Zöldséges ragu metélt tésztával.



A nagy melegben megpróbálok minél egyszerűbb, és könnyű ebédet készíteni. Mai ebéd pl. egy húsmentesen, kizárólag csakis zöldségekből készült ragu volt, melyet saját magam gyúrt, házi metélttel tálaltam. A raguba került cukkini, főznivaló kukorica, újhagyma, és kétféle paradicsom. A fűszereknek, a friss bazsalikomlevélnek, és a roppanós zöldségeknek köszönhetően pedig nagyon finom volt.Természetesen ízlés szerint, másfajta zöldségekből is készíthetünk ragut, majd szintén kifőtt tésztával tálalhatjuk.





Hozzávalók:

20 dkg házi metélt tészta
1 db zsenge cukkini
1 cső főznivaló kukorica
1 cs újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 db paradicsom
őrölt bors
ételízesítő
bazsalikom
2 ek olívaolaj
1 dl víz





Az újhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. A cukkinit gyaluljuk le vékonyra. A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett vágjuk végig. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát, és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután keverjük alaposan össze, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a vékonyra gyalult cukkinit. Szintén keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve pároljuk roppanósra.

Amikor már a zöldségek roppanósak, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan keverjük össze. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről, és fedjük le egészen, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit. (így a paradicsomszeletek szépen egyben maradnak)

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A leszűrt tésztát ezután tegyük vissza a főzőedénybe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóval, és forgassuk alaposan össze.

Tálaláskor halmozzuk a tányérra a tésztát, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut.

5 megjegyzés:

  1. Ez annyira jól néz ki, imádom a a sok zöldséget, és megéri házi tésztát gyúrni:)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon guszta ezekkel a színekkel. Igazi nyár étek! Lehet főzök ma ilyet?

    VálaszTörlés


  3. Una verdadera menestra deliciosa y se ve muy hermosa y saludable,saludos y abrazos.

    VálaszTörlés
  4. Gizike, jajj de örvendek hogy vissza lapoztam, és megláttam a csodás friss zöldséges házi tésztádat. Azok a sok friss zöldségek, iz kombinációk, és a tálalás...egy egyszerü ételböl ilyen fantaszikus kreációt készitettél...a fotók is nagyon szépek! Puszillak

    VálaszTörlés