2011. február 7., hétfő

Red Velvet Balls. (Vörös bársony golyók)



Ezeknek a golyóknak az alapjául szintén a Valentin napra sütött torta tésztáját sütöttem meg. A szép piros tésztát, csokoládéval, lekvárral és aszalt vörös áfonyával, meg persze rummal jól összekevertem, majd golyókat megformálva, kókuszreszelékbe forgattam bele. Az áfonya nagyon jól illet ehhez a piros tésztához, mint színben, mint pedig ízben. Pár óra alatt jól összeértek az ízek, és bizony ezután a golyók nagyon gyorsan kezdtek elgurulni a tálcáról, (csakis ez lehetett az oka):)) mert egyre kevesebbnek láttam. Minden golyóimádónak a figyelmébe ajánlanám!!!!





Tészta hozzávalói:


18 dkg liszt
1/2 ek kakaó
1/2 mk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
18 dkg kristálycukor
18 dkg margarin
1 dl tejföl
1 tojás
1 mk vaníliaaroma
piros ételszínező
csipet só



Egy tálba beleszitálni a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverni. Ha poralapú az ételszínező, akkor azt is belekeverni.

Egy másik tálba robotgéppel alaposan kikeverni a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverni az egész tojást, a vaníliaaromát, és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező akkor azt is hozzákeverni.

Ezután a lisztes keverékhez hozzáönteni a folyékony masszát és jól összekeverni.
Egy gáztepsibe sütőpapírt tenni, majd rákanalazni a masszát és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve rácsra tenni és teljesen kihűteni, majd egy tálba belemorzsolni a tésztát.


lekvár
olvasztott csokoládé
aszalt vörös áfonya
rum
kókuszreszelék


Az összemorzsolt tésztához ízlés szerint lekvárt, olvasztott csokoládét, aszalt áfonyát, és rumot keverni. (vigyázni ne legyen túl lágy, mert akkor nem lehet megformálni)

Jól összedolgozni, majd vizes kézzel golyókat formálni, végül kókuszreszelékbe jól meghempergetni.
Pár órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.

18 megjegyzés:

  1. Már csak azért is jelentkeztem, mert én is Gizi vagyok! Meg persze imádom a finomságokat!

    Gyere és nézz be hozzám és játssz velem a szappanos játékomban!
    Várlak téged és olvasóidat is nagy nagy szeretettel!

    VálaszTörlés
  2. Jelentem, hogy sajnos nem találkoztam velük gurulás közben ----óóóóóó de kááááááár !!! Nagyon gusztusosak. Nem is mernék hozzáfogni, mert nem biztos, hogy meg tudnám számolni hány darab készült egy ilyen mennyiségből.
    Isteniek.

    VálaszTörlés
  3. Gizi!
    Isteni ötlet, nagyon ügyes vagy.
    Innét már csak egy lépés a bonbon készítés:-))

    VálaszTörlés
  4. Ez milyen fajta ételszínező?A nevét megírod?Annyira erőteljes színe van.Amit én használtam eddig az nem volt ilyen.Fincsi süti lehet.:-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ötletes,és nagyon fincsik és gyönyörűek

    VálaszTörlés
  6. Gizus!
    Köszönöm a meghívást, megyek és benézek hozzád.:)

    VálaszTörlés
  7. Viki!
    Nem feléd gurultak????? Akkor végleg nem tudom merre lehetnek.:)))
    Igaz lett belőle egy jókora adag, de volt rá bőven fogyasztó is. Nagyon finom lett az áfonyával.

    VálaszTörlés
  8. Gesztenye!
    Nagyon köszönöm!! Még mindig gyűjtöm a bátorságomat a bonbon készítéshez, de előbb-utóbb sort kerítek rá.:)

    VálaszTörlés
  9. Nelli!
    Ezt az ételfestéket egy ismerősömtől kaptam, aki cukrászüzembe dolgozik. Por alapú és nagyon pici kell belőle, mert eszmélet erős színe van. Alig bírtam lemosni a kezemről a golyózás után.

    VálaszTörlés
  10. Ditta!
    Köszönöm!! Érdemes kipróbálni, mert tényleg finom!!:)

    VálaszTörlés
  11. Ide is gurulhatna pár :)

    VálaszTörlés
  12. Araniel!
    Oké, már megadtam nekik a kellő lökést, nyissad az ajtót!!:))

    VálaszTörlés
  13. Szia Gizi!

    Én azután szeretnék érdeklődni, hogy szerinted ételfesték pasztával is elkészíthetem ezt az édességet?

    Válaszodat előre is köszönöm.

    Üdv, Szikra

    VálaszTörlés
  14. Szia Szikra!
    Én még ételfesték pasztát nem használtam, de szerintem nyugodtan megpróbálhatod azzal színezni.

    VálaszTörlés