2010. október 5., kedd

Sajtos-húspogácsa (fasírt) párolt zöldséggel.


Már napok óta fasírtot készülök sütni, na ma végre el is készült. A hűtőbe benézve szembe találtam magamat egy darab Edámi sajttal, és már meg is volt az ötlet, hogy kis kockákra felvágva a pogácsák közepébe rejtem. Mivel a sütőben szoktam megsütni, így nem kellett amiatt aggódnom, hogy sütés közben kifolyik a sajt.(igaz volt amelyikből így is kiszivárgott egy picit) Mivel csak egy könnyű ebédet szerettem volna feltálalni, köretnek nem is készítettem mellé mást, csak párolt zöldséget. Így nem volt vele sok macera, gyorsan összeállítottam és a többit a sütő és a mikró elvégezte helyettem. Nem utolsó sorban pedig mivel nem olajban sütöttem ki a húspogácsákat, így nem lett tele olajszaggal az egész lakás és talán még kicsit egészségesebb is volt a mai ebédünk.

50 dk darálthús
1 db zsemle
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
ételízesítő
2 db tojás
sajt
zsemlemorzsa

A zsemlét langyos vízbe beáztatni, majd jól kinyomkodni.
Egy tálba tenni a darálthúst és hozzáadni a a zsemlét, az egész tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, belenyomni a fokhagymát, ízlés szerint fűszerezni. Jól összekeverni és egy kicsit állni hagyni.
Közben a sajtot kisebb kockákra felvágni.
Vizes kézzel a bekevert húsból lecsippenteni egy gombócra valót, majd a közepébe tenni a sajtot és megformázni. Kicsit lelapogatni, majd zsemlemorzsába forgatni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni egy pici olívaolajjal és egymás mellé helyezni a húspogácsákat. Tetejükre szintén olívaolajat csepegtetni.(nem kell csak egy két cseppet mindegyik tetejére)
Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni.(nem kell átfordítani, mert egyformán sül mindkét fele)

Egy jénaiba beleönteni a mexikói-zöldségkeveréket és egy kis olívaolajat önteni rá. Ízlés szerint sózni, majd lefedve a mikróba puhára párolni.(ez kb.15-20 perc)
A frissen kisült húspogácsákat a párolt zöldséggel tálalni.

6 megjegyzés:

  1. Szia Gizikém!!
    Már csak igy tudunk talizni,régen láttalak!
    Egész héten éjjel 1-kor értem haza,pénteken bemutatóm,már nagyon várom.
    puszil Melli.

    VálaszTörlés
  2. Izgalmas, nagyon finom összeállítás

    VálaszTörlés
  3. Szia Melli!
    Már nagyon hiányzol és nem tudtuk elképzelni, mi lehet veled. Szorítok, hogy pénteken minden rendbe menjen és nagy siker, és vastaps legyen az előadás végén.
    Puszillak benneteket.:)

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Köszönöm, fincsi volt.:)

    VálaszTörlés
  5. Gizikém,már nagyon várom én is,de ezzel nem lesz vége,mivel szombaton dupla előadás lesz belőle!!!de azért a vasárnapom,meg a hétfőm,már szabad lesz,na mit szólsz???sok puszi Melli!!!

    VálaszTörlés
  6. Szia Melli!
    Jó hosszú szombat elé nézel akkor, de remélem a pihenésed alatt találkozunk.Már nagyon hiányzol.Puszi

    VálaszTörlés