2010. július 4., vasárnap

Lecsó bográcsban.




A nyár slágere a lecsó!!! Nemcsak hogy gyorsan elkészíthető, de még finom is. Szeretjük kolbásszal, tojással esetleg tarhonyával, de főleg friss kenyérrel. A jó időnek köszönhetően, ma bográcsban főztem meg. Állítom ugyanazokból a hozzávalókból, így sokkal finomabb, mintha bent a tűzhelyen készült volna. De ez a bogrács varázsa, mivel a benne főzött ételek sokkal ízletesebbek. Jó gazdagon készítettem, került bele kétféle kolbász, egy kis bacon és még tojás is. amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott, így hamarosan ismétlés következik.





lecsópaprika
erős paprika
paradicsom
füstölt kolbász
baromfi lecsókolbász
bacon
tojás
pirospaprika
vöröshagyma

A paprikát és a paradicsomot jól megmosni majd feldarabolni.
A vöröshagymát kettévágni és felszeletelni. A bacont felkockázni, a kolbászt karikára vágni.

A bográcsba beletenni a felkockázott bacont és zsírjára sütni, ezután hozzáadni a füstölt kolbászt, és még  pirítani egy kicsit, majd mehet bele a felszeletelt hagyma. Addig párolni, hogy a hagyma kicsit összeessen.

Ezután először hozzáadni a feldarabolt paprikát, sózni és egy kicsit együtt párolni, majd beletenni a paradicsomot is. Lassú tűzön félpuhára párolni, közben ízlés szerint még sózni, majd hozzáadni a felkarikázott baromfi lecsókolbászt is. Addig párolni ameddig ízlésünknek megfelelő lesz az állaga. Ekkor megszórni egy pici pirospaprikával, óvatosan összeforgatni, majd egyesével beleütni az egész tojásokat. Kicsit nagyobb lángnál, állandó keverés mellett összesütni a tojással.

Friss kenyérrel tálalni, szaftját jól kitunkolni.


12 megjegyzés:

  1. Ez igen, ez maga a mennyország

    VálaszTörlés
  2. Szia! Felavattam az új bográcsunkat ma egy isteni lecsóval! Azért a tűzrakásnak is vannak titkai amit mi pesti ficsúrok még nem ismerünk :) ennek ellenére teljes a siker! K

    VálaszTörlés
  3. Ez övön aluli volt, ugye tudod????? :-)

    VálaszTörlés
  4. Rettenet gyengém a lecsó :-)

    Csak azért nem folyik a nyálam, mert reggel kaptam a kolléganőmtől egy tálkával az isteni lecsójából :-DD

    VálaszTörlés
  5. Bianka!
    Egyetértek veled!!:))

    VálaszTörlés
  6. Krisztina!
    Látom egyre gondoltunk a lecsóval kapcsolatban. Sokkal finomabb lett a bográcsban.
    A tűzrakás a férjem dolga, szerencsére, de elárulom neked, hogy egyre gyakrabban gázzal melegítünk a bogrács alatt.:)Sokkal szabályozhatóbb a láng, és még ennek ellenére is más az étel íze.

    VálaszTörlés
  7. Dia!
    Nem annak szántam, bocsika érte!!!:)))) Kárpótlásul küldök egy tányérral.:)

    VálaszTörlés
  8. Viki!
    Nagyon szuper kolléganőd van, hogy még rád is gondolt!!! Most én is betudnék termelni egy adagot, és bizony nekem csorog a nyálam.:))))

    VálaszTörlés
  9. De fincsi lehet...mi mindig tojással csináljuk, én simán annyira nem szeretem.
    A tiéd olyan guszta ^___^

    VálaszTörlés
  10. Araniel!
    Köszönöm!!! Simán én se szeretem, így tojás mindig kerül bele. Ha apa is kér, akkor pedig a kolbászt nem hagyhatom ki. Ez most különösen finom volt.:)

    VálaszTörlés
  11. Csodás, de a kockára vágott hagymát kihagytad, a szalonna és kolbász után rögtön a paradicsomot adtad hozzá...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm hogy szóltál, már javítottam is a receptet!!!!

      Törlés