Az idei nyáron is sok termés volt a patiszon (csillagtök) bokron, így készült belőle leves, főzelék, és ez az egyszerű sült változat is. A vékonyra szeletel patiszonra került bacon, paradicsom, és reszelt sajt, majd irány a sütő. Bő fél óra múlva pedig már a tányéron illatozott, szép pirosra sülve. Az egyszerűsége ellenére pedig nemcsak finom, de laktató is volt.
A patiszont (csillagtököt) vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk kb. egy fél órát állni. A paradicsomot szintén szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg egy evőkanálnyi olívaolajjal.
Ezután helyezzük a tepsibe az alaposan lecsepegtetett patiszon szeleteket, majd mindegyikre tegyünk rá egy szelet bacont, 1-2 szelet paradicsomot, őröljünk rá színes borsot, szórjuk meg a reszelt sajttal, és spricceljük meg a maradék olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni, majd bazsalikommal megszórva tálaljuk.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 306 kcal
Fehérje: 12 g
Zsír: 23 g
Szénhidrát: 12 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése