Csokoládéimádó lévén amiben van csoki jöhet bármikor, legyen az egy sütemény, egy torta, vagy éppen egy pohárdesszert. Így aztán mivel ma megint igencsak meleg volt, süteményt sütni pedig nem volt kedvem, a hűtőben pedig meglapult egy dobozka szeder, pohárkrémet készítettem ebéd utáni desszertnek. A csokoládés-mascarponekrémhez pedig nagyon jól illett a karamellizált szeder. Csokoládéimádóknak csakis ajánlani tudom..... nálunk nagy sikere volt, és pikk-pakk elkanalazgattuk.
Hozzávalók:
20 dkg fehér csokoládé (Milka)
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
A fehér csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kevergetve hűtsük ki.
A kihűlt csokoládét azután adjuk hozzá a cukros-mascarponéhoz, és szintén keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként adjuk hozzá a csokoládés krémhez, és keverjük, forgassuk össze.
Az elkészült krémet kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Karamellizált szeder hozzávalói:
20 dkg szeder
3 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj (ízlés szerint)
A szedret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.
Ezután szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze.
Ezután tegyük be a mikróba, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg. Közben egyszer-kétszer vegyük ki és óvatosan keverjük, rázogassuk össze, de arra figyeljünk, nehogy a szeder szemek szétessenek.
Amikor elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vegyük ki a krémet a hűtőből és kanalazzuk rá a szedret, és a levét is.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe tálalásig.
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg, majd úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése