2017. augusztus 25., péntek

Lecsó baconos virslivel egyenesen a sütőből.




A nyár slágere a lecsó, legyen az éppen bográcsban készítve, vagy annak hiányában a tűzhelyen, nálunk mindegyik változatnak nagy sikere van. Így aztán amikor megláttam a Vidék íze magazinban a sütőben készült lecsót, rögtön el is döntöttem, hogy bizony én is elkészítem. A receptet alapul véve, a saját ízlésünkre formálva, tojással gazdagítva, mert a lecsó nálunk tojás nélkül elképzelhetetlen, végül el is készült. Nem kellett csalódnom, mert a sütőben készült lecsó is nagyon, de nagyon finom.




Hozzávalók:

1 kg paprika
0,5 kg paradicsom
3 nagy vöröshagyma
8 db virsli
20 dkg bacon
4 db tojás
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2 ek sertészsír (v. étolaj)
 




 A paprikát csumázzuk ki, majd vékonyan karikázzuk fel. A paradicsomot vágjuk ketté, majd a vastag szárrészt vágjuk ki, és szintén szeleteljük fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt (v.étolajat) majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, enyhén sózzuk, szórjuk meg színes őrölt borssal, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.

Ezután szedjük ki a zsiradékból, egyenletesen terítsük bele egy tepsibe, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt paprikát, majd enyhén sózzuk, szórjuk meg őrölt színes borssal, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő vöröshagymára, majd rakjuk rá a felszeletelt paradicsomot is.

A virslit vágjuk félbe, majd mindegyik darabot tekerjük be egy-egy szelet baconbe.

Ezután helyezzük egymás mellé a paradicsom tetején úgy, hogy középen maradjon elég hely a tojásnak.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig.

Ezután vegyük ki a sütőből, ha sok levet engedett volna, akkor a felesleget szedjük ki, majd a két virslisor között csináljunk négy kis mélyedést, üssük bele a tojásokat és enyhén sózzuk meg.

Ezután tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, míg a tojások kellően megsülnek. (én lágyabbra sütöttem, de ez ízlés dolga)

Tálalás előtt szedjük tányérra az elkészült lecsót, majd friss kenyérrel, péksüteménnyel kínáljuk.
 
 
 
1 adag tápanyagtartalma:
 
Energia: 415 kcal
 
Fehérje: 19 g
 
Zsír: 31 g
 
Szénhidrát: 15 g


2 megjegyzés: