
Ezt a receptet a Tv-Paprikán láttam, és nagyon megtetszett. Rögtön ki is próbáltam, és azóta már nagyon sokszor elkészítettem. Szeretem, mert csak beteszem a sütőbe és nincs is vele több munka, viszont egy finom köretet kapok. Az ízesítést más fűszerrel is kipróbáltam már, pl majoránna, bazsalikom, de a végeredmény mindig finom volt. Még a brassói mellé is van hogy így sütöm a krumplit.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 dl fehérbor
2 dl víz
1,5 dl olívaolaj
só
őrölt fehérbors
3 tk ételízesítő
oregánó(ízlés szerint)
A krumplit nagyobb kockákra vágni, és egy tepsibe tenni.
A többi hozzávalót jól összekeverni és a krumplira önteni, majd jól összeforgatni.
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 60 perc alatt készre sütni.
Sütés közben NEM KELL LEFEDNI, így mire készre sül a krumpli az összes folyadék elpárolog.
A többi hozzávalót jól összekeverni és a krumplira önteni, majd jól összeforgatni.
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 60 perc alatt készre sütni.
Sütés közben NEM KELL LEFEDNI, így mire készre sül a krumpli az összes folyadék elpárolog.
Áááááá, vittem! Imádok borral főzni :-)))
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésÉn is, még a sülthúsokat is borban párolom!!!
"Szeretek borral főzni.
VálaszTörlésNéha az ételbe is teszek...":)
Szia, uj vagyok sutes-fozesben, es nagyon megtetszett ez a koret. A gond az, hogy nem tudom mennyire lenne jo a pirosra sult nyulhus melle.Nem lenne tul " sultszagu" az egesz? inkabb maradjak parolt zoldsegnel?esetleg egy otlet savanyusaghoz? :-\ elore is koszonom
VálaszTörlésÁ.B.!
VálaszTörlésÉn is szívesen használom a bort a főzéshez!!:)
Virág!
VálaszTörlésSajnálom hogy csak most vettem észre a kérdésed. Szerintem nagyon jól illene a nyúlhoz is ez a krumpli, nyugodtan próbáld ki. Savanyúságnak fejes salátát, vagy uborkasalátát tudnék ajánlani.