![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0YVSb633gdup4UsIRP1iwPHl2eAHmnTXSxDhXAf0VO4XvxHMBOOesej5yYM6IyWkFUKEZ7s_SFSECmkWrA3btrkIqDQQj0PA63W1oiepsDp2CBW1aS9Xh5T8XXTX2CJqKYzHEGRfQgMiA/s320/217..jpg)
Végre elérkezett a szilva szezon. Még ugyan eléggé éretlen, de keresgélés közben már találtam egy süteményre való érettet is. Szépen érnek egymás után a gyümölcsök, receptem pedig igen sokféle van, így továbbra is a sütésé a főszerep.
szilva
25 dk liszt
12 dk margarin
10 dk kristálycukor
10 dk porcukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
5-7 dk dió
fahéj
csipet só
2 tojássárgája
12 dk margarin
10 dk kristálycukor
10 dk porcukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
5-7 dk dió
fahéj
csipet só
2 tojássárgája
A lisztet, a margarint, a kristálycukrot, 1 tojássárgáját és a csipet sót, gyors mozdulatokkal összegyúrni(ha szükséges pici tejet önteni hozzá). 2/3 részét kinyújtani, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tenni. Megszórni a pudingporral, majd a magozott, felezett szilvát, egymás mellé helyezni. Megszórni a porcukorral, vaníliás cukorral, és a fahéjjal.
A diót a sütőben párpercig pirítani, (de ne legyen túl sötét, mert akkor keserű lesz)majd apróra darabolni és ezt is a szilvára szórni.
A maradék tésztát kinyújtani és csíkokat vágni belőle, majd ezzel berácsozni a tetejét. Tojássárgájával megkenni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35 perc alatt készre sütni.
Tetejét még langyosan porcukorral jól megszórni.
A diót a sütőben párpercig pirítani, (de ne legyen túl sötét, mert akkor keserű lesz)majd apróra darabolni és ezt is a szilvára szórni.
A maradék tésztát kinyújtani és csíkokat vágni belőle, majd ezzel berácsozni a tetejét. Tojássárgájával megkenni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35 perc alatt készre sütni.
Tetejét még langyosan porcukorral jól megszórni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése