2009. augusztus 13., csütörtök

Cukkinis crumble


Crumble általában édes szokott lenni, eddig én is azt a változatát sütöttem. Na de most olvastam ezt a sós receptet, és mivel szeretem a cukkini minden változatát kipróbálni, így ezt is elkészítettem ma. Lehet kicsit furcsának tűnik, de a ropogósra sült sajtos morzsa, és a zöldségek íze, igen finom végeredményt adtak.

1 db cukkini
4 db paradicsom
10 dk liszt
7,5 dk zsemle morzsa
7,5 dk füstölt Karaván sajt(reszelve)
4 ek. olíva olaj

őrölt fehér bors
oregánó
margarin

A pite formát jól kikenni margarinnal.
A cukkinit és a paradicsomot felkockázni, és a formába tenni.
A többi hozzávalót egy tálba önteni és gyors mozdulatokkal össze morzsolni. Ezután a zöldségek tetejére szórni, majd alufóliával lefedni.
Előmelegített sütőben, 40 percig párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése