2009. augusztus 1., szombat

Cukkini saláta


A mai ebéd tökmagos bundában sült rántott hús volt. Savanyúság helyett pedig cukkini salátát készítettem hozzá. Még soha nem csinálta, de mivel nem volt itthon uborka, így gondoltam kipróbálom. Mondhatom igen jól tettem, mert nagyon finom lett. Szerintem még csak úgy magában is nyugodtan lehet fogyasztani, akár a vacsora is ez lehet. Biztos hogy ezután rendszeresen az asztalra kerül.

1 db cukkini
1 pohár tejföl
tárkony ecet
Dijoni mustár(csípős)
édesítőszer

A cukkinit ketté vágni, és a magokat kiszedni belőle, majd nagy lyukú reszelőn lereszelni. Besózni és egy kicsit állni hagyni. Közben az ízlés szerinti mennyiségű ecetet, mustárt, és az édesítőszert kikeverni a tejföllel. A cukkinit jól kinyomkodni, majd belekeverni az ízesített tejfölbe. 1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól össze érjenek.

3 megjegyzés:

  1. Annyira jó ötletet adtál most ezzel a recepttel!!! Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  2. Én magam sem gondoltam hogy ilyen finom!!!!
    Örülök hogy itt voltál, és neked is tetszik.

    VálaszTörlés
  3. Most választottam ki a salireceptedet .Megcsinálom. Majd jelzek hogy milyen sikere volt.

    VálaszTörlés