2009. május 22., péntek

Csokis epertorta

Ezt a torta receptet egyik nap Ancsikánál láttam meg. Tudtam rögtön hogy ezt megfogom sütni, és ma sort is kerítettem rá. Csak annyit változtattam hogy én darált mogyoróval készítettem el, de az íze így is remek volt. Az eperről köztudott hogy a fogyókúrába remekül megállja a helyét, csak egy gondom van vele hogy nem ebben az elkészítési formában. De sajnos olyan finom lett, hogy nem tudtam ellenállni neki. Lehet Ancsika új süteményes könyve juttat majd a hízás útjára??? Nem, nem mert inkább többet bicajozok minden nap, de ezeket a finomságokat ki nem hagyom.

7 dk csokoládé
7 dk margarin
7 dk mogyoró
6 db tojás
2 cs vaníliás cukor
18 dk cukor
3 dk kakaó
4 dl Hulala (növényi tejszín)
50 dk eper
1 cs torta zselé

A margarint és a csokoládét mikrohullámú sütőben felolvasztani, jól elkeverni ,majd hozzákeverni a darált mogyorót is.
4 tojás fehérjéből pici sóval és a vaníliás cukorral kemény habot verni.
2 db tojást, a 4 db sárgájával és a cukorral habosra keverni, majd hozzáadni a kakaót, és így is jól kikeverni. Ezután belekeverni a csokis-mogyorós masszát is. Végül óvatosan belekeverni a felvert habot. Egy torta formát kibélelni sütő papírral, majd beleönteni a masszát.
Előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben, 30-35 perc alatt készre sütni, majd teljesen kihűteni.
A tejszínt kemény habbá verni, és a kihűlt torta tetejére kenni.(díszítéshez egy keveset félre tenni)
Az epret jól megmosni és lecsepegtetni, majd a tejszín hab tetején szépen elrendezni.
A torta zselét a tasakon lévő leírás szerint elkészíteni, majd az eperre kanalazni, ha megdermedt a tetejét tejszín habbal díszíteni. Hűtőben kicsit lehűteni, és jó étvággyal elfogyasztani.

2 megjegyzés:

  1. Gizikém, ugye milyen finom???? :)
    Örülök, hogy megcsináltad! Most leállok egy kicsit a csokis édességekkel, mert most fagyikat gyártok. Az sem annyira fogyókúrás, de jobban esik! De jönnek majd a csokisok is :))
    Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  2. Mian!!!

    Köszi a receptet, valóban nagyon finom. Láttam a fagyidat, az is fincsi lehet.Minden nap megfogadom hogy nem sütök , de sajnos nem tudom megállni.
    Nektek is szép hétvégét!

    VálaszTörlés