2009. május 4., hétfő

Almás krémes piskóta

Egy új finomságot sütöttem ma, mivel holnap vendégeim lesznek. Szerettem volna olyat sütni, ami almás is, krémes is, és főleg gyorsan elkészül. Ez a sütemény minden kritériumnak megfelel. Nagyon finomra sikerült, így biztosan többször is megfogom sütni.

4 db alma
2 cs vaníliás cukor
fahéj

Előkészítés:

Egy tepsit kibélelni sütő papírral, és megkenni olvasztott margarinnal. Erre rátenni a vékonyra felszeletelt almát, úgy hogy a cikkek fedjék egymást. Majd megszórni a vaníliás cukorral és a fahajjal.

Tészta:

6db tojás
6 ek víz
12 csapott ek cukor
12 púpos ek liszt
1/2 cs sütőpor

A tojások sárgáját kikeverni a cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét kemény habbá verni. Ezután a cukros masszához óvatosan hozzákeverni a felvert habot, és a sütőporos lisztet.
A tepsibe rakott alma tetejére önteni az összekevert masszát.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, 35 percig sütni. Majd hagyni teljesen kihűlni.

Krém:

2 cs vaníliás pudingpor
15 dk margarin
15 dk porcukor
2 cs vaníliás cukor
6 dl tej
fahéj

A puding port egy kevés  tejjel simára keverni, majd a forrásba lévő tejhez önteni és sűrűre főzni. ezután hagyni teljesen kihűlni.
A margarint a cukorral simára keverni, majd hozzáadni a kihűlt pudingot, és az ízlés szerinti mennyiségű fahajat, és szintén jól kikeverni.

Összeállítás:

A kihűlt tésztát egy tálcára fordítani, majd visszatenni a tepsibe, úgy hogy az alma kerüljön felülre. A tetejére kenni a pudingos krémet, és megszórni torta darával.

Ízlés szerint felszeletelni. Rögtön fogyasztható!!!

4 megjegyzés:

  1. Gusztusos és finom krémes!!!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a süteményt én is készítettem már többször, szerintem is nagyon fincsi.

    VálaszTörlés
  3. Csongi!
    Nekem is ízlik, de legközelebb megszórom még darált dióval is. Te próbáltad már úgy?

    VálaszTörlés