2009. május 7., csütörtök

Vörösboros eperkrémleves

Ma olyan gyönyörű eprek mosolyogtam rám a boltba, hogy nem tudtam, igaz nem is akartam nekik ellenállni. Szeretem csak úgy magában, főleg most már, hogy finom édes, de süteménybe, levesbe is szívesen teszem. Tavaly hetekig tartott a bőséges eper özön, remélem hogy idén is így lesz, mert igen sokféleképpen szeretném elkészíteni. Ma egy könnyű krémes levest készítettem, lehűtve nagyon finom. Lehetett volna még kis tejszínhabbal felturbózni, de azt már kicsit soknak találtam , mivel a második fogás sütemény volt. De legközelebb jó sok tejszínhabbal fogom tálalni.

30 dkg eper
3 dl édes vörösbor
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 dl víz
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
cukor
1 tojássárgája

Az epret 2 dl vörösborral, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral feltenni főni.
Ha már elég puha, levenni és összeturmixolni.
A pudingport jól kikeverni a vízzel, majd a leturmixolt epret visszatenni a tűzre, és állandó keverés mellett belecsorgatni . Felforralni, és kevergetés mellett mehet bele a tejföl, a tejszín és a maradék 1 dl bor. Jól kiforralni, de főzni már nem kell.
A tojássárgáját kikeverni egy pici cukorral, és ha a leves már csak langyos ezt is belekeverni. Finom krémes lesz tőle. Lehűtve tálalni.

2 megjegyzés:

  1. Gizikém! Nagyon boldog névnapot kívánok Neked! Puszi!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Mian!!
    Nagyon Szépen Köszönöm!!!

    Elkell árulnom neked, hogy az igazi nevem Éva, de olyan régen Gizinek hívnak hogy már az ismerősök is ilyenkor köszöntenek fel. Ezt én nem is bánom, mert karácsomykor inkább az ünnepre koncentrálunk. Nagyon jólesett hogy gondoltál rám. Puszallak érte!!!

    VálaszTörlés