2009. március 21., szombat

Spenótos-gombás ragu

Ezt a receptet a tv-ben láttam, és elsőre kicsit bizarrnak tűnt. De mivel nagyon szeretem a spenótot, és végre már a saját termésemből tudtam szedni, így nem volt kétséges hogy minden képen elkészítem. Ma rá is került a sor, és nagyon örülök neki, hogy hagytam magam elcsábulni, mert nagyon finom lett. Ezt bizony többször elfogom készíteni.

30 dk spenót
30 dk gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
gyömbér
őrölt fehérbors
szerecsendió
bazsalikom
2 dl főzőtejszín
margarin

A spenótot párpercig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük
A hagymát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és szintén apró kockára vágjuk. A kaliforniai paprikát felcsíkozzuk.
A hagymát elkezdjük megpárolni a margarinon, és hozzáadjuk a paprikát. Párperc után mehet bele a gomba is. Ízlés szerint fűszerezzük és puhára pároljuk. A lecsepegtetett spenótot pár mozdulattal nagyobb darabra vágni és ezt is hozzá keverni. Még egy párpercig párolni, majd felönteni a tejszínnel. Jól kiforralni, és szintén párperc alatt besűríteni vele a ragut.
Én Penne tésztával tálaltam, de rizs is illik hozzá.

3 megjegyzés:

  1. Good menu and good food. Congratulations! Happy Day!!!!

    VálaszTörlés
  2. david santos!

    Thank you!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia Gizi,
    Azt hiszem jövö héten ezt ki fogom próbálni. Igazi spenótból csináltad ugye? biztos isteni volt. Gratula.
    Puszi Erika

    VálaszTörlés