2009. március 31., kedd

Sült hurka krumlpival

Ez egy igen egyszerű ebéd volt, mivel a hurka már a téli disznó vágás óta a fagyasztóban csücsült. Igaz a hurka szóra nem ez a látvány jelenik meg a szemünk előtt, pedig igen ez hurka, csak éppen kicsit másként csomagolva. Mivel minden sütés előtt kivettem a bélből, mert így megsütve jobban szeretem, egy idő után, már a beletöltés is elmaradt. Így minden az előírtak szerint készül, kivéve hogy a végén a nejlon zacskóba történik a csomagolás.
1 adag hurka
1 kg krumpli
A krumplit vékonyra lekarikázom, sózom, és a közepére teszem az előtte a fagyasztóból kivett, és hűtőben kiengedett hurkát. Lefóliázom és kb. másfél óráig így párolom közepes hőmérsékletű sütőben. Végül a fóliát levéve, szép pirosra sütöm.
Tavasz lévén itt a fejes saláta szezonja, így azzal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése