A gyümölcs és hús párosításával egy nagyon finom ebédet varázsolhatunk pl. az ünnepi asztalra. Nálunk nagy kedvenc a befűszerezett, majd mézzel megkent, pirosra sült csirkecomb, melyet a téli időszakban mascarponéval töltött körtével tálalok. Ízlés szerint köretnek kínálhatunk mellé rizst, vagy éppen krumplipürét, mert mindegyik illik hozzá.
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
4 db körte
25 dkg mascarpone
3 ek méz
3 ek méz
só
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring
őrölt fahéj
5 dkg margarin (v. zsír)
őrölt fahéj
5 dkg margarin (v. zsír)
1 dl fehérbor
A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk be, majd a húsos felét, szórjuk meg a fűszerekkel.
Ezután a tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé, bőrös felükkel felfelé a befűszerezett combokat.
A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházukat. Ezután mindegyik közepét vájjuk ki, majd tegyünk bele egy teáskanálnyi mascarponét.
A fél körtéket, és kivájt darabkákat ezután helyezzük a combok köré, és szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal, majd öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst, és a körtéket. Ezután vegyük le a fóliát, és az olvasztott mézzel kenjük meg a combok bőrét, a maradékot pedig csorgassuk a körtékre. Végül maradék mascarponét töltsük szintén a körtékbe, majd a helyezzük vissza a sütőbe a tepsit, és süssük a húst szép pirosra.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is remekül illik a sült combokhoz, és a mascarponéval töltött körtéhez.
Tálalás előtt helyezzük a pirosra sült combot a rizzsel, és a körtével tányérra, majd úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése