2024. augusztus 31., szombat

Receptajánló.... túrós és gyümölcsös piték.

Itt van az ősz a nyakunkon, igaz az időjárás erről tudomást sem vesz, és még mindig tombol a kánikula. Persze azért ennek bizonyára hamarosan vége lesz, és akkor megkezdődhet a pitesütés. Persze a bátrabbak azért már most is beüzemelhetik a sütőt, ha egy finom pitére vágynának. Én ősszel szívesen sütök gyümölcsös, és túrós pitét, vagy éppen a kettőt egy pitébe rejtve. Megosztok most a kedvenc pitéimből egy csokorra valót ötletadónak, melyek között vannak cukormentesek is, hátha lesznek olyanok, akik kedvet kapnak a pitesütéshez. (további pitereceptek erre a linkre kattintva találhatók)


A receptek pedig a képek alatt lévő linkre kattintva találhatók, olvashatók!



Almás pite



Túrós-szilvás pite



Körtés pite



Morzsás almás pite



Vajkaramellás almás pite



Diós-lekváros pite



Diós-szilvás pite



Karamellás diós-almás pite



Almás-krémsajtos pite



Diós-meggyes pite



Marcipános-körtés pite



Morzsás-áfonyás túrós pite



Diós-áfonyás pite



Marcipános-szilvás pite



Vaníliás-körtés pite



Hamis túrós-almás pite (cukor és gluténmentes)



Túrós-szilvás pite cukorbetegeknek



4 megjegyzés:

  1. De jó lett az összeállításod, már néztem tegnap is, szívesen végigkóstolnám!
    Reméljük még egy hét, és jön a várva várt lehűlés, és akkor megint lehet bekapcsolni a sütőt.
    A Balaton-felvidéken nyaraltunk ezen a héten, iszonyú meleg volt, és mi mindennap túráztunk 😄. Majd hozom őket, amint magamhoz térek 😄.
    Mostanában a mobilommal nem tudok kommentet hagyni másnál, és nálam sem tudok válaszolni a mások által írt megjegyzésre. Nem tudom miért....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katikám, nagyon köszönöm! Szerencsére van nyári konyhám, így bátran sütök a legnagyobb melegben is, mert a lakás hűvös marad. Ma éppen az első receptet, vagyis almás pitét sütöttem teljes kiőrlésű liszttel, és édesítővel.... nagyon finom lett. Mindig csodállak benneteket amikor kirándulni mentek, de ebben a nagy melegben bizony nagy megpróbáltatás lehetett. Biztosan csodás fotókat készítettél, de előbb pihend ki magad, és csakis utána tedd fel a blogodba, hogy gyönyörködhessünk bennük.

      Törlés
  2. Nagyon jó gyűjtemény. Nagyon szeretem mindkettőt, a túrós és a gyümölcsös süteményeket is. Együtt is finomak. Szépek a képek is. Mi is várjuk a lehűlést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ani, nagyon köszönöm! Tegnap éppen cukormentes almás pitét sütöttem, és még legalább két napig esszük..... Talán a jövő héten már enyhül ez a nagy meleg, már alig várom.

      Törlés