2024. augusztus 15., csütörtök

Kenyér receptek az Új Kenyér Ünnepére!

Augusztus 20.-a az Új Kenyér Ünnepe, melyre mi magunk is megsüthetjük az ünnepi kenyeret. Manapság már egyre többen otthon sütik a kenyeret, és nincs is annál finomabb, mint mikor belengi a konyhát a kisült kenyér illata. Persze azért a kenyérsütésre időt kell szánni, de minden ráfordított percért kárpótol majd bennünket egy ropogós héjú, könnyű bélezetű kenyér. Bevallom én ritkán sütök kenyeret, de az ünnepi kenyerünk idén is a házi fehér kenyér lesz, mert nagyon szeretjük. Ötletadónak pedig összegyűjtöttem kedvenc receptjeimet, kedves látogatóim, hátha kedvet kaptok a kenyérsütéshez.

 

A receptek pedig a képek alatt lévő linkre kattintva találhatók!

 

 


 Házi fehér kenyér

 


 Magvas rozskenyér

 


 

 Medvehagymás kenyér

 


 Hokkaido kenyér Tangzhonggal

 

 

Gyökérkenyér 

 

 

Rozskovászos kenyér

 

 

Francia zsúrkenyér

 


 

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek és finomak lehetnek ezek a kenyérkék. Bolti kenyeret nagyon ritkán veszek csak ez a hőség kicsit csökkenne mert általában ilyenkor én is szoktam friss kenyeret sütni az ünnepekre de most ezt kihagyom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva, nagyon köszönöm! Én is nagyon ritkán sütök kenyeret, amióta cukros lettem, én csakis rozskenyeret eszek, és azt a boltba veszem. Szörnyű ez a tikkasztó meleg, én is nagyon nehezen viselem.

      Törlés
  2. Szuper kenyér, mind egytől egyik, bármelyiket szívesen megkóstolnám most. Nagyon szépek, kívül-belül egyaránt! Én már rég sütöttem itthon kenyeret, nagyon finomat tudunk venni, jobbat mint amit a gáztűzhelyben tudok sütni.
    Kellemes hétvégét, szép ünnepet kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katikám, nagyon köszönöm! Én is régen sütöttem már kenyeret, a boltba veszek rozskenyeret, és mivel házi jellegű, nagyon finom. Én is kellemes hétvégét, és szép ünnepet kívánok Nektek!

      Törlés
  3. Pont Aninál írtam, hogy engem nem vonz a kenyérsütés, de csodálom azokat akik ilyen ügyesek benne! Megint fantasztikus összeállítást készítettél nekünk, köszönjük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm! Én is ritkán sütök kenyeret, de akkor nagyon élvezem.... Én is láttam Ani kenyereit, nagyon guszták. Egyszer próbáld ki és süssél, meglátod milyen finom lesz. Én a házi fehér kenyér receptemet sütöm többször, nem bonyolult és nagyon finom.

      Törlés
  4. Kedves Gizi! Mindig öröm benézni hozzád. Most is nagyszerű a kínálat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ani, nagyon köszönöm. Mindig örülök, ha megtisztelsz azzal, hogy benézel hozzám.

      Törlés